U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Intakegesprek
Het was niet de meest zonnige gast die je op een zomeravond kan inviteren. Tamarah Benima (1950), voormalig hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad, vertelde over haar leven en Adriaan van Dis luisterde, fronste en vroeg. De ontmoeting begon onwennig, maar al spoedig was de toon gezet en die was tamelijk deprimerend.


T V   V O O R A F :


Nog één keer in zwart leer
Elvis Presley is vandaag 22 jaar dood. Niettemin kwam zijn nummer Suspicious Minds vorige week op nummer 35 binnen in de top-100 van Veronica, terwijl de platenmaatschappij zojuist een nieuwe cd-box heeft uitgebracht onder de omineuze titel Artist of the Century en ook zes van zijn films (inclusief een paar van de slechtste) dezer dagen in een kloek ogend video-pakket op de markt werden gebracht. Het motto Elvis lives, dat vanavond door Veronica op een tv-show uit 1968 wordt geplakt, is niet vergezocht. De man leeft nog in miljoenen harten - en zodra dat even dreigt te verflauwen, is de handel er als de kippen bij om het vuurtje weer op te stoken.


F I L M   V O O R A F :


Boyz N the Hood
Doughboy zit op de stoep en vertelt Tre dat hij zonet op tv een programma zag over leven in een gewelddadige wereld. Het ging over verre landen. "Maar ze zeiden niets over mijn dode broer." Misschien weten ze niet wat er hier aan de hand is, zegt hij, of het kan ze gewoon niets schelen.


NRC Webpagina's
16 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)