U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VNU koopt Amerikaans mediabedrijf
Uitgever VNU koopt voor omgerekend 5,7 miljard gulden het Amerikaanse mediabedrijf Nielsen Media Research. De Nederlandse uitgever overweegt daarnaast zijn regionale kranten te verkopen.

VNU geeft ook kranten uit
De Nederlandse uitgever VNU behoort met een omzet van ruim vijf miljard gulden en een nettowinst van 550 miljoen gulden tot de grootste uitgevers van Europa.

INTERACTIEVE VORMEN
Ondanks de gigantische aanwas van websites lukt het vlijtige state- of-the-art ontwerpers, critici en andere net-adepten op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in webdesign.

De Soul van Pete Felleman
Dit jaar is het veertig jaar geleden dat in Detroit, de stad van de Amerikaanse automobielindustrie, de eerste single uitkwam op het label Tamla.

Endemol-dochter naar Duitse beurs
Helkon Media, een Duitse distributeur van tv- en speel films, krijgt in het najaar een notering op de Neuer Markt (de beurs voor beginnende bedrijven) in Frankfurt. De aandelen van Helkon zijn voor 51 procent in handen van amusementsconcern Endemol. Het doel van de beurs gang is het verkrijgen van kapitaal voor verdere expansie.

Bij de verwerving van het belang in Helkon vorig jaar zei Endemol dat het belang de komende jaren zou kun nen groeien. Waarom nu gekozen is voor een beursgang om aan nieuw geld te komen, kon een woordvoerder niet uitleggen. "De bedrijfstak in Duitsland verandert snel. Ook andere bedrijven zijn naar de beurs gegaan. Wij heb ben naar de mogelijkheden gekeken die Helkon had en eveneens gekozen voor de beurs", aldus een woordvoer der. Details over de beursgang kon hij nog niet geven. Die komen eind augustus.


De kleinste computer ter wereld is iets groter dan het kopje van een lucifer. Het heeft een 4Mhz processor en een 32Kb geheugenchip. Het computertje zou in huishoudelijke apparatuur kunnen worden ingebouwd, zodat je via het web thuis je videorecorder kunt programmeren of het koffie-apparaat aanzetten. Bij de universiteit van Massachusetts kun je het dingetje zien en er contact mee maken. (www-ccs.cs.umass.edu/~shri/iPic.html)

NRC Webpagina's
16 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)