U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zeker 38 doden bij geweld in Algerije
ALGIERS, 16 AUG. In Algerije hebben dit weekeinde zeker 38 mensen de dood gevonden bij aanslagen en moordpartijen uitgevoerd door extremistische moslims. Onder de slachtoffers bevinden zich volgens Algerijnse kranten ten minste zes militairen.

Oeganda en Rwanda slaags
JOHANNESBURG, 16 AUG. In het noordoosten van Congo zijn gisteren gevechten uitgebroken tussen Rwandese en Oegandese troepen die twee verschillende facties van de Congolese rebellenbeweging RCD steunen. Deze organisatie bestrijdt al ruim een jaar de regering van president Laurent Kabila, maar is ernstig verdeeld geraakt.

Bush jr. wint peiling in Iowa
AMES, 16 AUG. George Bush jr., gouverneur van Texas, heeft zaterdag de eerste slag gewonnen om de Republikeinse kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap. Bij een informele verkiezing in het plaatsje Ames (Iowa), kreeg Bush 31, de multimiljonair Steve Forbes 21 en Elisabeth Dole 14 procent van de stemmen.

Korpschef bepleit DNA-databank
ROTTERDAM, 16 AUG. DNA-gegevens van alle zedendelinquenten die tot een gevangenisstraf van vier jaar of meer zijn veroordeeld moeten in een DNA-databank worden verzameld. Dat bepleit korpschef J. Wilzing namens de Raad van Hoofdcommissarissen.

'Graf van Bubis geschonden'
TEL AVIV, 16 AUG. De Israelische kunstenaar Meir Mendelssohn heeft naar eigen zeggen het graf van Ignaz Bubis geschonden. Hij zou zwarte verf op diens lichaam hebben gesprenkeld om op de slechtheid van de vrijdag overleden voorzitter van de Centrale Joodse Raad in Duitsland te wijzen. Bubis liet zich in Israel begraven uit vrees dat zijn graf in Duitsland zou worden geschonden.


NRC Webpagina's
16 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)