U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Het grote kwaad
Het begon met een faux pas. Dat geldt ongetwijfeld voor de menselijke existentie in het algemeen, maar gisteren ook voor de aflevering van Zomergasten in het bijzonder. Die zou gaan, zo vertelde een sonore VPRO-stem, over 'Het kwaad in al haar verschijningsvormen'.


T V   V O O R A F :


Dit is ons leger
Komt een leuke struise meid een bruin café binnen, stoot een rondje biljart met een vriendelijke oude heer, vertelt dat ze sociaal-culturele antropologie heeft gestudeerd en kondigt dan plompverloren aan dat ze dezelfde middag een sollicitatiegesprek heeft met het leger. Zijn de stamgasten natuurlijk allemaal heel verbaasd. Zo verbaasd, dat ze een discussie beginnen over de zin van de Nederlandse krijgsmacht. Telkens als het panel er niet uitkomt, verlaat één van hen het café om zich op het ministerie van Defensie te laten voorlichten.


F I L M   V O O R A F :


Mad Dog and Glory
Wayne en Frank. De een is een schuchtere politiefotograaf, de ander een brutale boef. De een gluurt verlangend naar een vrijend stelletje, de ander treedt op in zijn eigen nachtclub. Zegt de een: "Volgens mij willen wij allebei ergens anders zijn." Zegt de ander: "Nee hoor, ik niet." Frank en Wayne. Ze ontmoeten elkaar tijdens een overval. De een wordt onder schot gehouden, de ander loodst de overvaller met sussende woorden de winkel uit. "Geef hem nog een massage ook, wil je", sneert de een. Maar als zijn therapeut zegt dat hij de ander bedanken moet, doet hij dat ook groots. Hij laat hem de wereld van de overvloed zien, cognac, limousine, vrouwen. "Ik ben degene die je dromen laat uitkomen", zegt hij.


NRC Webpagina's
9 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)