U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Asbest kost bataljon maand
DEN HAAG, 9 AUG. Het werk van het Nederlands geniehulpbataljon in Prizren in Kosovo loopt een maand vertraging op als gevolg van de vondst van blauw asbest op de locatie waar het bataljon verblijft. Dit verwacht de commandant van de eenheid van zo'n 900 soldaten, kolonel K. Gijsbers. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie lopen de extra kosten in de miljoenen guldens.

'Gemeenten beperken keus van architecten'
ROTTERDAM, 9 AUG. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt of architectenbureaus door gemeenten oneigenlijk worden bevoordeeld. De NMa heeft daarover zeven klachten ontvangen van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

FNV vreest einde van loonmatiging
UTRECHT, 9 AUG. "De looneis die FNV Bondgenoten het komende seizoen zal formuleren, gaat nog steeds uit van een matige 0,5 tot 1 procent bovenop de prijscompensatie", zei CAO-coördinator Wouter Waleson van de grootste Nederlandse vakbond vanmorgen desgevraagd. "Maar na de berichten over voortdurende 'exorbitante' inkomensverhogingen onder topbestuurders in het bedrijfsleven wordt het steeds moeilijker om deze matiging in de aanstaande discussies met onze kaderleden vol te houden." Zaterdag bleek uit een onderzoek van de Volkskrant dat de gemiddelde bezoldiging van de hoogste functionarissen in de bedrijven met ongeveer 8 procent is gestegen in 1998. De meeste gewone werknemers zagen hun loon toen met 2,8 procent omhoog gaan. De topdertig zag zijn inkomen zelfs met gemiddeld 35 procent groeien.

Arafat en Barak eens over uitvoering 'Wye'
GAZA/JERUZALEM, 9 AUG. De Palestijnse leider Yasser Arafat is dit weekeinde schoorvoetend akkoord gegaan met een begin van de uitvoering van het akkoord van Wye Plantation op 1 september. Voor het eerst is daarmee sprake van een zekere toenadering tussen Arafat en de nieuwe Israelische premier Ehud Barak.

Sierra Leone: 19 gijzelaars vrij
FREETOWN, 9 AUG. Rebellen die sinds vorige week donderdag in Sierra Leone een groep internationale waarnemers en burgers in gijzeling houden, hebben tot dusver de helft van de gijzelaars vrijgelaten.

Strijd laait op in Indiaas Kashmir
NEW DELHI, 9 AUG. Het Indiase deel van Kashmir wordt opnieuw overspoeld door een golf van geweld. Gisteren beschoten islamitische militanten een regionaal hoofdkwartier van het Indiase leger met raketten en mortieren.

Kroatië levert Martinovic uit
DEN HAAG. 9 AUG. Kroatië heeft vandaag de van oorlogsmisdaden verdachte Vinko Martinovic (35) uitgeleverd aan het Joegoslavië- tribunaal. Dit na een klacht van het tribunaal over Kroatië bij de VN-Veiligheidsraad.

Diplomaat Japan boycot expositie
AMSTERDAM, 9 AUG. De ambassadeur van Japan heeft zaterdag de opening geboycot van een expositie in het Rijksmuseum over de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Volgens zijn woordvoerder is de expositie 'te controversieel'.

Vragen Geelhoed
DEN HAAG, 9 AUG. De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil opheldering van premier Kok over de opvattingen van zijn secretaris-generaal A. Geelhoed (Algemene Zaken) over de ministeriële verantwoordelijkheid.


NRC Webpagina's
9 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)