U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marokkanen protesteren tegen media
Circa zeventig Marokkanen hebben gisteren in Utrecht gedemonstreerd tegen berichtgeving in Nederlandse kranten over vermeende homoseksualiteit van de nieuwe Marokkaanse koning Mohammed VI.

Eclipsjager en gek van het weer
Als echte eclipsjager zit hij - natuurlijk - al dagen in Frankrijk te wachten op de zonsverduistering van komende woensdag. Harry Otten, directeur van Meteo Consult, is een gedreven en enthousiaste naïeveling. "Hij heeft de meteorologie minder navelstaarderig gemaakt."

Familie wil uitgave memoires Adolf Eichmann
In Israel is een controverse ontstaan over de mogelijke publicatie van de memoires van oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann. Diens nabestaanden eisen publicatie van het 1300 pagina's tellende manuscript.

Cisco wil 2 miljard steken in Amerikaans KPMG- bedrijf
Cisco, producent van Internetapparatuur, wil voor een miljard dollar (ruim twee miljard gulden) een belang nemen in een dochterbedrijf van accountant en adviseur KPMG. Volgens KPMG is nog geen definitieve overeenstemming bereikt.

Amsterdams luchtkasteel
Het is nog maar een paar weken en dan zal de ether weer bol staan van euforische radioverslaggeving van de culturele zegeningen van de Amsterdamse Uitmarkt die, als men de organisatoren, de gemeentelijke overheid, de bierbrouwerijen en de gezamenlijke patat- annex hamburgerfabrikanten mag geloven, een 'compleet beeld geeft van wat Amsterdam het komend seizoen aan cultuur te bieden heeft'.

Wachtlijsten ziekenhuizen openbaar
Een groot deel van de patiënten kan in de loop van volgend jaar waarschijnlijk zelf achterhalen hoe lang in welk ziekenhuis op diagnose en behandeling moet worden gewacht. De patiënt kan daarvoor terecht bij een landelijke databank waarin de ziekenhuizen gegevens over wachtlijsten en wachttijden opslaan. De landelijke organisatie van ziekenhuizen, NVZ, hoopt dat alle ziekenhuizen willen meewerken maar zij kan ze daar niet toe verplichten. Voorwaarde voor deelname is wel dat de ziekenhuizen de gegevens op een uniforme wijze registreren. Het Utrechtse onderzoeksbureau NZi heeft daarvoor een systeem opgezet.

Frans Henrichs, sportverslaggever voor radio en televisie, is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Een hartstilstand in het ziekenhuis van Nieuwegein is hem fataal geworden. Hij werd 77 jaar. De Utrechter Henrichs werd vooral bekend als verslaggever van ijshockeywedstrijden en commentator van de TT in Assen, eerst voor de radio daarna voor televisie. Ook is hij chef-sport geweest bij het Utrechts Nieuwsblad. De laatste jaren werkte hij als commentator voor Eurosport, want stoppen met werken wilde hij niet. Henrichs kwakkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Eerder kreeg hij al twee hartinfarcten.

Mr. Wouter Bordewijk, mede-oprichter van Veronica en tussen 1974 en 1990 voorzitter van die omroep, is op 72-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in het Amerikaanse North Miami. Hij werd donderdagmiddag getroffen door een hersenbloeding. Tijdens de operatie in het ziekenhuis kreeg hij een hartaanval en overleed. De in Utrecht geboren Bordewijk woonde sinds 1990 in de Amerikaanse staat Florida. Tot zijn emigratie was hij niet alleen actief als voorzitter van de Veronica Omroep Organisatie, maar had hij ook een advocatenpraktijk in Utrecht en Bosch en Duin.

Michal (Michel) Korzec, Nederlands publicist en wetenschapper, tot voor kort werkzaam bij de Poolse Academie van Wetenschappen is aangesteld als ambassaderaad bij de Poolse ambassade in Peking.

AMD slaat Intel terug
De Amerikaanse chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) komt vandaag met een nieuwe 650-MHz microprocessor op de markt die weer sneller is dan de nieuwe 600-MHz Pentium III microprocessor die concurrent Intel sinds vorige week verkoopt. IBM en Compaq zegen dat ze de nieuwe chip van AMD in een deel van hun pc's gaan gebruiken.

Louis Dusée overleden
Danser, zanger en tekstschrijver Louis Dusée, die jarenlang meewerkte aan de Snip & Snap-revues, is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij begon zijn carrière als vocalist, was korte tijd verbonden aan het cabaretgezelschap van Wim Sonneveld en kwam in 1962 bij de revue, waar hij bleef tot de onderneming in 1977 van het toneel verdween. Dusée speelde mee in de sketches en schreef liedjes en sketches. Nadat de revue was opgeheven, werkte Dusée onder meer als producent van het Tros radiospelletje Raad een lied... of niet.


Voor wie niet genoeg kan krijgen van live operaties: Online Surgery biedt filmpjes van onder meer een borstverwijdering, een hernia-operatie en hersenchirurgie. Alles goed zichtbaar; het geluid is wat minder. Mensen kunnen zich via de site ook opgeven voor gratis plastische chirurgie: ze beloven dan dat ze mogen worden gefilmd en moeten alle rechten op beeldmateriaal 'that may include nude images' afstaan. (www.onlinesurgery.com)

NRC Webpagina's
9 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)