U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Advies: televisieverbod voor peuters
De Teletubbies lopen het risico hun Amerikaanse doelgroep te verliezen. De gezaghebbende American Academy of Pediatrics (AAP) adviseert ouders om baby's en peuters geen moment aan televisie bloot te stellen. Oudere kinderen mogen niet langer dan twee uur per dag tv kijken. Televisietoestellen en computers dienen verwijderd te worden uit kinderkamers.

Iran verbiedt krant Salam vijf jaar
De Iraanse krant Salam wordt voor vijf jaar verboden. Uitgever Mohammed Musavi Khoiniha mag zich drie jaar lang niet met journalistiek bemoeien.

Herbezinning op strategie van Elsevier
Uitgever Reed Elsevier gaat zich herbezinnen op haar strategie. De nieuwe topman Crispin Davis zal de komende maanden een "gedetailleerde inspectie" uitvoeren van alle bedrijfsonderdelen en de groep als geheel om te komen tot een nieuw "plan van actie".

Microsoft en AOL voeren software-oorlog
AOL en Microsoft zijn in fel gevecht gewikkeld over het gebruik van software om direct berichten te versturen via internet. AOL ziet Microsoft als indringer.

Vrijwillig in het gareel
Volgens de Amerikaanse politiek filosoof Francis Fukuyama houdt de mens van nature van orde. In periodes waarin de buitenwereld tot chaos lijkt te vervallen, zoeken mensen hun eigen vastigheid. Zo slaagt de samenleving er in om ingrijpende gebeurtenissen op het gebied van economie en techniek te absorberen.

Koester het geheugen
De toeriste die lekker op het strand ligt te rotten, telt niet mee, aldus een verhaal in Vrij Nederland over de manier waarop je tegenwoordig je vakantie schijnt te moeten doorbrengen. "Je moet op zijn minst van vakantie thuiskomen met ski's op je autodak. Of kunnen zeggen dat je hebt gedoken en canyoning hebt gedaan, dat je heel actief bent geweest, dat het allemaal heel zwaar was en dat je zóveel hebt geleerd."

Crocodile Dundee doodgeschoten
De man die model stond voor de hoofdpersoon in de Australische filmkomedie 'Crocodile Dundee' is eerder deze week tijdens een vuurgevecht met de politie doodgeschoten. De 44-jarige William Ansell werd door de politie gezocht in verband met een overval op een huis eerder op de dag, waarbij twee mensen gewond raakten. Hij opende het vuur bij een wegversperring, schoot een agent dood, maar werd toen door diens collega dodelijk getroffen. Ansell werd in 1977 een lokale held toen hij er in slaagde om twee maanden op een verlaten eilandje te overleven nadat een krokodil zijn bootje had omgeduwd. Ansell vertelde achteraf dat hij de eenzaamheid niet het ergste had gevonden, maar wel het ontbreken van vrouwelijk gezelschap. De Australische komiek en acteur Paul Hogan liet zich inspireren door Ansell en maakte de film 'Crocodile Dundee', over een Australische 'wildeman' met een kurkdroog gevoel voor humor die in aanraking komt met de beschaafde wereld en een mooie vrouw.

Kort geding wegens mossel-reclame
Het Productschap Vis heeft een kort geding aangespannen tegen verzekeringsmaatschappij Axa. De brancheorganisatie eist dat de televisiereclame van Axa, waarin wordt gesuggereerd dat men ziek kan worden van het eten van mosselen, wordt verboden. Vorige week al kondigde het Productschap Vis aan juridische stappen te overwegen, nadat pogingen om Axa ertoe te bewegen de reclame terug te trekken hadden gefaald. De organisatie dient ook een klacht in bij de Reclame Code Commissie. Het kort geding dient maandag bij de arrondissementsbank in Utrecht.


Time Magazine liet bezoekers van zijn site eerder de gebeurtenis van de eeuw kiezen, nu zoekt het tijdschrift de persoon die deze eeuw in positieve of negatieve zin heeft veranderd. Rabin kreeg tot nu toe 15,8% van de stemmen, Elvis Presley (15,5%) staat tweede. Time houdt ook een verkiezing van de honderd slechtste ideeën van deze eeuw. (cgi.pathfinder.com/time/time100)

NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)