U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hutchison wil belang van 35 procent in ECT
ROTTERDAM,5 AUG. Hutchison Port Holdings ziet af van het plan de helft van de aandelen van het Rotterdamse containerbedrijf ECT te kopen na bezwaren van de Europese Commissie. Hutchison, onderdeel van het Hongkongse concern Hutchison Whampoa, wil volstaan met een belang van 35 procent in ECT. Europees commissaris Van Miert (concurrentiezaken) liet weten 'onaangenaam verrast' te zijn door het nieuwe plan.

Dow neemt Union Carbide over
NEW YORK, 5 AUG. Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical neemt de eveneens Amerikaanse branchegenoot Union Carbide over. De transactie, met een waarde van 11,6 miljard dollar, maakt van Dow het op een na grootste chemieconcern ter wereld.

Nederlanders toch niet uit Orahovac
MALISEVO, 5 AUG. De Nederlandse militairen van de vredesmacht KFOR in Kosovo worden toch niet vervangen door Russische troepen. Het Nederlandse contingent blijft in het zuidelijk gelegen Orahovac gelegerd.

Winst Shell door dure olie hoger
DEN HAAG, 5 AUG. De Koninklijke/Shell Groep heeft met een winststijging van 30 procent over het tweede kwartaal van dit jaar fors geprofiteerd van de hogere olieprijzen. De kwartaalwinst kwam uit op 1,946 miljard dollar (4,057 miljard gulden).

Loon zorgsector stijgt sneller
DEN HAAG, 5 AUG. Het personeel in de zorgsector gaat er dit en volgend jaar meer in salaris op vooruit dan de gemiddelde werknemer in het bedrijfsleven. De onlangs afgesloten CAO's in de gezondheidszorg voorzien in een salarisverhoging van 3 tot 4 procent. Elders op de arbeidsmarkt stijgen de lonen gemiddeld bijna 1 procent minder.

Vrijspraak na eis van twintig jaar
ZWOLLE, 5 AUG. De 40-jarige A.S. uit Lelystad is vanmorgen door de Zwolse rechtbank vrijgesproken van twee roofmoorden. De rechtbank acht niet bewezen dat hij vorig jaar twee bejaarde vrouwen om het leven heeft gebracht. Tegen S. was twintig jaar gevangenis geëeist. Advocaat mr.C. Korvinus had het onderzoek door het openbaar ministerie "amateuristisch" genoemd en onmiddellijke vrijlating van zijn cliënt gevraagd. De rechtbank willigde dat verzoek de volgende morgen in, zonder nadere toelichting.

Gratis brillen bij eclips
PARIJS, 5 AUG. Een half uur voor de zonsverduistering op 11 augustus worden in het oosten van Frankrijk bij benzinestations en op parkeerplaatsen langs autosnelwegen 25.000 gratis eclipsbrillen uitgedeeld om mensen tijdens de zonsverduistering van de weg te houden.

NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)