U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Ontmoetingen
Dan maar een hondje, dacht mevrouw Lonski toen zij en haar man geen kinderen konden krijgen en het echtpaar al te oud was voor adoptie. De poedel biedt nu al negen jaar troost en vervanging, vertelt ze in het zondag uitgezonden Kinderlos glücklich? (ZDF). Ze is uren per dag bezig het dier te borstelen, ze kan alles aan hem vertellen en als ze met hem gaat wandelen, heeft ze gemakkelijk aanspraak, net als met kinderen. "Alleen, je praat dan niet over kinderen maar over honden."


V I D E O C L I P :


Dansende geraamtes
Dat beperking vaak juist tot meer creativiteit stimuleert, is te zien aan de videoclips van het Engelse duo Chemical Brothers. Dat zijn twee jongens die dance-muziek maken met computers en synthesizers; geweldige, enerverende geluiden. Maar ze zien er nogal sloom uit, en het drukken op toetsenborden en draaien aan knoppen is knap saai om te zien. Ricky Martin of Britney Spears kun je gewoon voor een camera zetten en de clip is al zo goed als af, maar bij de Chemical Brothers moet je iets anders verzinnen.


F I L M   V O O R A F :


Manon des Sources
Ah, de Provence. Alles wat het Franse platteland Frans maakt, ligt besloten in dat woord. Als een Amerikaanse kunstenaar een huis in Frankrijk heeft, dan staat dat in de Provence. Buitenlanders worden lyrisch van de Provence, en van films die zich daar afspelen. Subtiel Amerikaans Internet-proza: "Your soul will be left glowing. These movies will shower you with gold.' De fan spreekt over het tweeluik Jean de Florette en Manon des Sources, het internationale succes (in Engeland vonden ze het de beste film van 1988) van Claude Berri uit 1986. Berri verfilmde de tweedelige roman L'Eau des Collines van Marcel Pagnol, die zijn roman zelf ook al had verfilmd in 1953. Het verhaal speelt zich af op het platteland van de jaren twintig. In Jean de Florette gaat een idealistische buitenstaander (Gérard Depardieu) ten onder aan de pesterijen van zijn buurman (Yves Montand) en diens neef (Daniel Auteuil). In Manon des Sources neemt zijn dochter (Emmanuelle Béart) wraak.


NRC Webpagina's
3 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)