U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Habibie beslist: verkiezingen geldig, bindend
JAKARTA, 3 AUG. De Indonesische president Habibie heeft gisteren de resultaten van de parlementsverkiezingen van 7 juni geldig en bindend verklaard. Habibie maakte daarmee een eind aan het geruzie binnen de Indonesische kiescommissie, die het gisteren opnieuw niet eens kon worden over de uitslag.

Overslag Rotterdamse haven daalt 3,7 procent
ROTTERDAM, 3 AUG. In de eerste zes maanden van dit jaar is in de Rotterdamse haven 151,6 miljoen ton goederen overgeslagen, 3,7 procent minder dan in het eerste halfjaar van 1998. De daling is grotendeels te wijten aan de verminderde aanvoer van ertsen, die 15,4 miljoen ton bedroeg tegen 21,5 miljoen ton in het eerste halfjaar van 1998. Dit heeft het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam vandaag bekendgemaakt.

Resultaat bedrijfsvoering KLM 96 miljoen lager
AMSTERDAM, 3 AUG. Het bedrijfsresultaat van de KLM is in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar 1999 gedaald met 96 miljoen gulden tot 166 miljoen. In het eerste kwartaal van 1998 beliep het resultaat nog 262 miljoen.

China beproeft nieuwe raket voor lange afstand
PEKING/WASHINGTON, 3 AUG. China heeft gisteren een proef genomen met een nieuwe raket voor de lange afstand. De nieuwe gronddoelraket werd volgens het persbureau Nieuw China met succes getest. Verdere details werden niet gegeven. In Japan is de Chinese raketproef 'betreurd'. In Washington werd terughoudend gereageerd. "Dit is nauwelijks spectaculair nieuws", zo zei een regeringswoordvoerder. "China heeft raketten voor de middellange en lange afstand. Die hebben ze al heel, heel lang." Volgens de Amerikanen bestaat er geen verband tussen de proef en de opgelopen spanningen tussen China en Taiwan en moet men zich veel meer zorgen maken over de ontwikkeling van het Noord- Koreaanse raketprogramma.

'Stervenden niet in apart tehuis'
DEN HAAG, 3 AUG. Aparte verpleeghuizen die zijn gespecialiseerd in de behandeling van terminale patiënten zijn onwenselijk. Die hulp moet in de gewone verpleeghuizen worden geboden, aldus minister Borst (Volksgezondheid) in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

Noodtoestand in Namibië
WINDHOEK, 3 AUG. In het noordoosten van Namibië is gisteren de noodtoestand uitgeroepen, nadat regeringstroepen slaags waren geraakt met guerrillastrijders. Volgens de president van Namibië, Sam Nujoma, zijn in de Caprivi-strook drie Namibische soldaten, vijf politieagenten en vijf separatisten omgekomen.

Meer aanvragen bij Schadefonds
DEN HAAG, 3 AUG. Het aantal verzoeken door geweldsslachtoffers om een uitkering van het Schadefonds Geweldsmisdrijven is vorig jaar met 28 procent gestegen tot ruim 3.700. Dit blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarverslag van het fonds.

NRC Webpagina's
3 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)