U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hillary: overspel Bill wegens jeugdtrauma
Hillary Clinton wijt de zwaktes en ontrouw van haar man onder meer aan een moeilijke jeugd. Dat zegt de presidentsvrouw in een interview met het nieuwe Amerikaanse tijdschrift Talk.

'Premier Kok heeft slechtste internet- intelligentie'
Premier Kok is van vijftien Europese regeringsleiders het slechtst bereikbaar via internet. Dat blijkt uit onderzoek van de Amsterdam Maastricht Summer University (AMSU).

Bibliotheek in geweer tegen dure uitgevers
De wetenschappelijke bibliotheken in Nederland binden gezamenlijk de strijd aan met grote uitgevers als Reed Elsevier, Wolters Kluwer en Oxford University Press. De prijs van hun wetenschappelijke tijdschriften is volgens de bibliotheken veel te hoog.

Jeugdsentiment en vergeeld papier op elfde Deventer boekenmarkt
De Deventer boekenmarkt, de grootste van Europa, trok gisteren ruim 100.000 bezoekers. "Als je niks kan vinden in zes kilometer boeken is er echt iets mis met je."

President als patiënt
WAT HEEFT DE 'First Lady' bezield om juist nu opening van zaken te geven en niet te wachten op het schrijven van haar memoires? In een onthullend vraaggesprek bevestigt zij dat haar man, de president, problemen heeft met zijn seksualiteit.

Vrienden in het buitenland
Vrienden in het buitenland worden waardevoller naarmate ze mooier kunnen vertellen. Meer nog dan wanneer ze in de buurt zijn, lees je vrienden als een boek, een verhalenbundel.

Brits bureau neemt NIPO over
Het marktonderzoeksbureau NIPO wordt voor maximaal 110 miljoen gulden overgenomen door het Britse bureau Taylor Nelson Sofres. Het uiteindelijke overnamebedrag is afhankelijk van de winstgevendheid van het NIPO (Nederlands Instituut voor Publieke Opinie) in de komende jaren. Vorig jaar had het NIPO een omzet van ongeveer 66 miljoen gulden. Er werken zo'n 275 mensen. De ondernemingsraad heeft met de overname ingestemd. Het onderzoeksbureau is marktleider op het gebied van markt- en opinieonderzoek.


Voor vandaag werd door het KNMI (www.knmi.nl) een hittegolf voorspeld. Wat is een hittegolf? Het Amerikaanse Weather Channel legt het met behulp van grafieken en waarschuwingen (helaas alleen in Fahrenheit) uit op: (www.weather.com/breaking weather/encyclopedia/heat). De regel is dat er vijf dagen achtereen een maximumtemperatuur van 25 graden gemeten moet worden, met minimaal drie dagen boven de 30 graden.

NRC Webpagina's
2 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)