U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Barak: vertrek troepen in herfst
TEL AVIV, 2 AUG. Israel begint op 1 oktober met de terugtrekking van troepen uit de bezette Westelijke Jordaanoever. Het definitieve tijdschema van de terugtrekking en hergroepering van het Israelische leger wordt een maand eerder bekendgemaakt. De Israelische premier Ehud Barak heeft dit gisteren tijdens de wekelijkse kabinetszitting gezegd. Israel zou daarmee een begin maken met de uitvoering van het akkoord van Wye Plantation, dat vorig jaar werd gesloten tussen de Palestijnse leider Yasser Arafat en de toenmalige Israelische premier Netanyahu.

Rusland krijgt uitstel betaling
PARIJS, 2 AUG. De schuldeisers van Rusland, verenigd in de Club van Parijs, verlenen Rusland uitstel van betaling van in totaal 8,1 miljard dollar (16,76 miljard gulden) voor aflossing van schulden en rentebedragen die dit jaar en in 2000 verschuldigd waren. Het geld (voornamelijk oude Sovjet-schulden) mag nu in plaats van binnen twee jaar in 15 tot 20 jaar worden terugbetaald.

Onderzoek naar 'sekskelders'
ASSEN, 2 AUG. Justitie in Assen heeft vanmorgen beslist dat er een TNO- onderzoek komt naar het bestaan van sekskelders onder basisschool de Dreef in Emmer-Erfscheidenveen. Vier ouderparen hadden dit geëist. Volgens de ouders zijn hun kinderen in die kelders seksueel misbruikt.

Europese titel voor honkbalteam
ROTTERDAM, 2 AUG. De Nederlandse honkbalploeg heeft zaterdag in Bologna de vijftiende Europese titel veroverd met een 3-0 overwinning op aartsrivaal Italië. Het Nederlandse team won een dag eerder in de halve finale met 7-0 van Rusland en verdiende daarmee een startbewijs voor de Olympische Spelen in Sydney.

'Basisscholen onveilige plek'
DEN HAAG, 2 AUG. Basisscholen zijn vaak een onveilige plek voor de leerlingen. Verschillende gebreken aan het gebouw of het interieur vormen een bron van ongelukken. Dit concludeert Kamerlid H. van Bommel van de Socialistische Partij op basis van een onderzoek onder 431 basisscholen.

Hittegolf in Nederland
Nederland beleeft de 32ste hittegolf van de eeuw. Vanmiddag is op het meetstation van De Bilt voor de derde achtereenvolgende dag dertig graden gemeten. De langste hittegolf van de eeuw, in 1975, duurde 18 dagen. Volgens de definitie van meteorologen is sprake van een hittegolf wanneer op het meetstation in De Bilt vijf dagen achter elkaar meer dan 25 graden wordt gemeten, waarvan drie dagen meer dan 30 graden.


NRC Webpagina's
2 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)