U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Maigret en vacances
Maigret brengt mij in vakantiestemming. Ik kom in de sfeer van Franse plaatsjes die ik deze zomer hoop aan te doen. Ik leer huishoud-Frans bij. Geheel vergeten dat gereedschap les outils was. Maar er is iets anders dat kijkers in deze populaire detective zoeken, namelijk dorpse verhoudingen die grotendeels verdwenen zijn.


T V   V O O R A F :


McDonald's romantiek
De 'slechtste vrouw op aarde' vertelt vanuit de gevangenis hoe ze aan lager wal heeft kunnen geraken. Spannend? Nee. De verfilming van het leven van Moll Flanders, naar het boek van Daniel Defoe, is een supersnelle opeenvolging van voorspelbare boeketreeks-avonturen. In de eerste aflevering van de vierdelige tv- serie verslijt Moll bijvoorbeeld een minnaar en twee echtgenoten - al gauw stof voor drie romantische pulpdeeltjes - maar spannend of zelfs maar interessant wordt dat nergens.


F I L M   V O O R A F :


Trouble with Harry
Geen koele blondines, geen trauma's en neuroses, geen getroubleerde mannelijke hoofdpersoon; als er zoiets zou bestaan als een typische Hitchcock-film (Vertigo? Rear Window?) dan scoort The Trouble with Harry (1955) wel bijzonder laag. Een verrukkelijke Shirley MacLaine debuteerde in deze film als onconventionele alleenstaande moeder, het enige probleem is het lijk van ene Harry waar de kleine dorpsgemeenschap waar zij woont plotseling mee wordt opgescheept en vanaf moet zien te raken, en de eigenlijke mannelijke held is natuurlijk niet de viriele John 'Dynasty' Forsythe, maar de gepensioneerde Kapitein Wiles (Edmund Gwenn).


NRC Webpagina's
14 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)