U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Top militaire geheime dienst weg na 'fouten'
DEN HAAG, 14 JULI. Het hoofd en het plaatsvervangend hoofd van de Militaire Inlichtingendienst (MID) hebben gisteren hun functie neergelegd. Volgens minister De Grave (Defensie) heeft de top van de dienst een 'ernstige beoordelingsfout' gemaakt door hem niet op de hoogte te stellen van een MID-onderzoek naar rechts-extremistisch gedrag van vier Dutchbat-militairen in Srebrenica.

Aanhang regime Iran de straat op
TEHERAN, 14 JULI. Tienduizenden demonstranten hebben vanochtend in het centrum van Teheran hun steun betuigd aan het islamitische regime op initiatief van conservatieve officiële instanties. De demonstratie was bedoeld als tegenwicht voor de pro-democratische studentenprotesten van de laatste zes dagen, die de afgelopen twee dagen zijn ontaard in botsingen tussen betogers enerzijds en politie, paramilitaire revolutionaire gardisten en leden van islamitische vrijwilligersorganisaties, Baseej, anderzijds.

PKK wil nu geen aanslagen meer op Turkse burgers
ANKARA, 14 JULI. De (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij (PKK) van Abdullah Öcalan heeft gisteren gezegd dat er een eind moet komen aan de zelfmoordaanslagen en andere aanslagen op burgers in Turkije. De verklaring onderstreept echter dat ten opzichte van het Turkse leger in het overwegend Koerdische zuidoosten van Turkije de politiek van "actieve verdediging" zal worden voortgezet. Van nu af aan en tot nader order zullen er geen zelfopofferingsacties zijn en er zullen inspanningen worden gedaan om aanvallen op civiele doelen te voorkomen, zegt de PKK.

Gele Rijders toch nog in Orahovac
PRISTINA, 14 JULI. De Nederlandse militairen in Kosovo moeten in Orahovac blijven en gaan mogelijk opereren in door Russische militairen gecontroleerd gebied. Dat heeft een KFOR-woordvoerder vanmiddag gezegd.

Zelfbestuur Ulster nabij
LONDEN, 14 JULI. Het Britse Lagerhuis heeft gisteren een wetsvoorstel aangenomen dat moet leiden tot zelfbestuur voor katholieken en protestanten in Noord-Ierland. De protestanten weten nog niet of ze akkoord gaan met de wet.

Kapitaal Robeco stijgt tot 209 mld
ROTTERDAM, 14 JULI. De beleggingsgroep Robeco heeft in het afgelopen halfjaar het beheerd vermogen met bijna 16 procent tot 209 miljard gulden zien toenemen. Van de stijging is het grootste deel afkomstig van beleggingen.

Frans spoor wil lijn op Utrecht
DEN HAAG, 14 JULI. Het Franse CGEA heeft laten weten begin volgend jaar te willen rijden op het traject Utrecht-Hilversum. Het vroegere Lovers beschikte al enige tijd over deze vergunning, maar maakte er geen gebruik van.

NRC Webpagina's
14 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)