U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Intel presteert matig, Motorola goed
Chipproducent Intel heeft in het afgelopen kwartaal een netto winst geboekt van 1,7 miljard dollar, 49 procent hoger dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal. Analisten hadden een hogere winst verwacht. Technologiebedrijf Motorola (o.a. chips en mobiele telefoons) overtrof gisteren de verwachtingen. De omzet van Intal lag in het afgelopen kwartaal 14 procent hoger dan een jaar geleden en klom van 5,9 naar 6,7 miljard dollar. Toch rekenden beleggers op nog betere cijfers.

Site met gezag
True at first Light heet de nieuwste roman van Ernest Hemingway, die is geredigeerd door zijn zoon Patrick Hemingway. Op de boekensite van de New York Times is niet alleen een recensie over dit boek te lezen, maar ook het eerste hoofdstuk (www.nytimes.com/books).

Exotische zenders
Digitale signalen hebben op de satelliet veel minder ruimte nodig dan analoge. Voor de doorgifte van televisiesignalen, waarvoor vroeger zo'n beetje een hele satelliettransponder benodigd was, is nu een achtste of een tiende van dezelfde capaciteit voldoende zonder dat er sprake is van noemenswaardig kwaliteitsverlies.

Gevangenisstraf voor racisme op Internet-site
Twee bestuursleden van de recht-extremistische partij Volksnationalisten Nederland zijn gisteren veroordeeld tot een maand celstraf voor het aanzetten tot racisme en haat tegen buitenlanders op het Internet. De politierechter in Den Haag stelde M. de Boer en W. Beaux verantwoordelijk voor de "kwetsende en grievende" inhoud van de Internetpagina. Volgens het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) is het voor het eerst dat discriminatie op Internet wordt bestraft. Het MDI attendeerde justitie op de bewuste webpagina's.

China.com succesvol
Op de eerste dag van zijn notering aan Wall Street is het aandeel China.com is gisteren met liefst 235 procent gestegen tot ruim 47 dollar (101 gulden). Het internetbedrijf is een verzameling van websites die zich richten op China, Hongkong en Taiwan.

Time Warner en Sony kopen Cdnow
Het Amerikaanse Time Warner en het Japanse Sony hebben Cdnow gekocht, de grootste internetmuziekwinkel ter wereld. De twee platenmaatschappijen willen het Amerikaanse Cdnow samenvoegen met hun gezamenlijke dochter Columbia House, die gespecialeerd is in de rechtstreekse verkoop van cd's en video's. Time Warner en Sony krijgen elk een belang van 37 procent in het nieuwe bedrijf en de aandeelhouders van Cdnow 26 procent. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Cdnow heeft 2,3 miljoen klanten die vorig jaar in totaal 98,5 miljoen dollar (212,7 miljoen gulden) aan inkopen hebben besteed. De omzet over het eerste halfjaar van 1999 bedroeg naar schatting 71 miljoen dollar. (AFP)

Fusie DoubleClick en NetGravity
De Amerikaanse internetbedrijven DoubleClick en NetGravity gaan samen. De fusie geschiedt via een aandelenruil met een waarde van 530 miljoen dollar (1, 14 miljard gulden). De twee worden marktleider op het gebied van advertentiewerving op internet. (ANP)


Chinees eten kan een van de leukste bezigheden zijn, althans als je goed met stokjes overweg kan. Liefhebbers van dit soort eten hebben daarvoor de ideale site ontworpen, www.chopstix.co.uk. Niet alleen wordt uitgelegd hoe je met stokjes kunt eten, de site bevat ook een database met meer dan 4.000 recepten, informatie over de beste Chinese restaurants ter wereld en gedetailleerde bereidingswijzen die door een webcam worden geïllustreerd.

NRC Webpagina's
14 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)