U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Liberalisering kabel mogelijk een stap terug
Het kabinet overweegt de liberalisering van de kabelsector voor een deel terug te draaien. Daarmee moet voorkomen worden dat kabelexploitanten misbruik maken van hun machtspositie en eigen tv-kanalen bevoordelen ten opzichte van andere aanbieders.

Microsoft bang voor schade 'Trojaans paard'
Amerikaanse hackers hebben een nieuw programma gemaakt dat onbevoegden volledige controle kan geven over netwerken met de besturingssystemen Windows. Microsoft waarschuwt zijn klanten.

Vrouwen en auto's
Over de blote man op de motorkap liepen de meningen uiteen. Het was duidelijk wat Skoda ermee bedoelde: een knipoog naar de onuitroeibare blondines die op autobeurzen de mannelijke aandacht naar het nieuwste model trekken. "Leuk dat de rollen eens omgedraaid worden", reageerde één lezeres dan ook. Maar verder hoefde dat mannelijke bloot niet zo. "Ik wil niet op die manier aangesproken worden", zei een andere vrouw. "Het is best grappig, maar het heeft absoluut geen effect."

SITE MET GEZAG
Wie geïnteresseerd is in showbizz-nieuws, maar bladen als Privé en Story niet durft te kopen of ze te speculatief vindt, heeft een goede aan het Internet. Hier komen talloze sites voor met berichten over pop- en filmsterren, leden van het koninklijk huis en beroemde sporthelden die te veel drugs gebruiken, scheiden en hertrouwen en hun zoveelste rechtszaak aanspannen.

IBM neemt Sequent over
Het Amerikaanse computerconcern IBM neemt voor 810 miljoen dollar (1,75 miljard gulden) branchegenoot Sequent Computer Systems over. IBM denkt met het Amerikaanse Sequent een groter marktaandeel te veroveren met producten die op het internet zijn gericht, de zogenoemde 'e-business'. (ANP)

Videoketen zoekt versterking in België
Videoketen Videoland gaat nauwer samenwerken met de gelijknamige Belgische keten. Beide franchiseketens blijven voorlopig zelfstandig en bundelen in eerste instantie de inkoop. Een fusie wordt niet uitgesloten. Met de alliantie maken de bedrijven zich op voor de doorbraak van de digitale beeldplaat DVD en de ontwikkeling waarbij film op aanvraag via internet of de kabel is te consumeren. Ook wil Videoland als inkoper sterker staan ten opzichte van de grote filmmaatschappijen. (ANP)

Actrice vermoord
Cambodja rouwt om de dood van een van zijn beroemdste filmsterren, de 34-jarige Piseth Peaklica. De actrice, die bekendheid verwierf met haar optreden in Shadow of Darkness, een van de films van koning Norodom Sihanouk, werd vorige week op een marktplein in Phnom Penh door twee mannen beschoten. Vanochtend overleed ze. Rond vijfhonderd fans verzamelden zich bij de Academie voor Schone Kunsten, waar haar lichaam werd opgebaard. "Haar optredens vertegenwoordigden de hele natie en haar dood is als het verliezen van Ankor Wat (het historische tempelcomplex in het noorden van Cambodja)", zei een vrouw. Dagbladen suggereerden dat de aanvallers handelden in opdracht van de jaloerse echtgenote van een regeringsfunctionaris die een affaire met haar zou hebben gehad. (AP)


Internetwormen, Trojaanse paarden, javavirussen: in de virusencyclopedie zijn zo'n 15.000 computerziektes verzameld. Er wordt verteld hoe gevaarlijk of onschuldig ze zijn, hoe een computer besmet raakt en welke viruscategorieën er zijn (macro- of scriptvirus). Bovendien meldt de encyclopedie hoe er van een virus af te komen is. De encyclopedie is (zonder virusgevaar) van Internet te downloaden en op de desktop te bewaren. (www.viruslist.com)

NRC Webpagina's
13 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)