U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

SITE MET GEZAG


Wie geïnteresseerd is in showbizz-nieuws, maar bladen als Privé en Story niet durft te kopen of ze te speculatief vindt, heeft een goede aan het Internet. Hier komen talloze sites voor met berichten over pop- en filmsterren, leden van het koninklijk huis en beroemde sporthelden die te veel drugs gebruiken, scheiden en hertrouwen en hun zoveelste rechtszaak aanspannen. De kunst bij het het virtuele aanbod is juist die site te kiezen die geen verzonnen verhalen publiceert.

Van de BBC en CNN mag worden verwacht dat ze vooral feiten brengen. De entertainmentrubriek van de BBC (news.bbc.co.uk/hi/english/entertainment) biedt lange verhalen met foto's, beeld- en geluidsfragmenten en links. Zo is bijvoorbeeld te lezen hoe Elton John herstelt van zijn recente hartoperatie. De showbizzrubriek van CNN is onderverdeeld in categorieën als film en televisie en werkt volgens hetzelfde stramien. Alleen zijn de Amerikanen wat braver en komen juicy nieuwtjes minder voor. Hier is de nieuwe cd van Lisa Stansfield groot nieuws.

Het mekka van het showbizz-nieuws is te vinden bij Yahoo! (dailynews.yahoo.com/ headlines/re). Hier wordt dagelijks een grote hoeveelheid nieuws gebracht over wereldsterren, waarbij persbureaus als Reuters en AP de bron zijn. Het gaat er van Mick en Jerry tot Cruise en Kidman en rapper DMX die in Trinidad gevangen werd gezet vanwege obsceen taalgebruik. In de fotorubriek worden de belangrijkste gebeurtenissen van de dag in beeld gebracht en Full Coverage biedt uitgebreide dossiers. Zo gaat Spice Watch over de ontelbare relletjes rond de Spice Girls. Toch blijft het ook bij Yahoo! oppassen geblazen. Het huwelijk van Spice Girl Victoria Adams kostte volgens het ene bericht 500.000 pond, volgens een ander 300.000 pond meer.

(Tekst Lukas Keijser)

NRC Webpagina's
13 JULI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)