U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Advocatenkantoor Loeff valt uit elkaar na 'fusie'
ROTTERDAM, 13 JULI. Loeff Claeys Verbeke, het op een na grootste advocatenkantoor van Nederland, valt uit elkaar. Ongeveer eenderde van de partners van het kantoor stapt over naar het Engelse Allen & Overy, eenderde wil als een soort 'Loeff Nederland' bij elkaar blijven en eenderde moet op zoek naar onderdak. Dat hebben bronnen rond Loeff bevestigd.

Teheran opnieuw toneel van onlusten
TEHERAN, 13 JULI. Oproerpolitie is vanochtend voor de vijfde achtereenvolgende dag in de Iraanse hoofdstad Teheran in actie gekomen tegen enkele duizenden studenten die zich ondanks een regeringsverbod op alle onofficiële bijeenkomsten voor de Universiteit van Teheran hadden verzameld. De betogers schreeuwden leuzen voor de hervormingsgezinde president, Mohammad Khatami, en tegen conservatieve leiders.

Woning nu vaak 'onbetaalbaar'
ROTTERDAM, 13 JULI. Koopwoningen in de regio's Amsterdam en Utrecht worden voor starters op de woningmarkt en voor alleenverdieners "onbetaalbaar". Alleen tweeverdieners kunnen daar nog kopen. Dit concludeert de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vanmorgen in zijn halfjaarlijkse onderzoek naar de woningmarkt.

Scharping als nieuwe chef NAVO genoemd
LONDEN/PARIJS, 13 JULI. De Duitse minister van Defensie, Rudolf Scharping, is volgens NAVO-bronnen de belangrijkste kandidaat om secretaris-generaal van de NAVO te worden. De huidige NAVO-chef, Javier Solana, treedt in oktober af en wordt de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlandse en veiligheidsbeleid van de EU. Naar verluidt zullen Londen en Parijs druk uitoefenen op kanselier Schröder om Scharping te nomineren. Schröder vindt dat Scharping in eigen land nodig is.

Enschedé met Franse drukker
ROTTERDAM, 13 JULI. Joh. Enschedé gaat zijn bankbiljettendivisie samenvoegen met die van zijn Franse branchegenoot François- Charles Oberthur Fiduciaire. Deze is ook gespecialiseerd in drukwerk waarbij een hoog veiligheidsniveau gegarandeerd moet zijn.

Miljardenkoop Buhrmann in VS
ROTTERDAM, 13 JULI. De handelsonderneming Buhrmann neemt voor vijf miljard gulden het Amerikaanse distributiebedrijf in kantoorartikelen Corporate Express over. De Verenigde Staten worden daarmee de belangrijkste markt voor Buhrmann.

'Ceausescu gaf Mitterrand geld'
BOEKAREST, 13 JULI. De Roemeense dictator Ceausescu heeft in 1981 800. 000 gulden geschonken aan de verkiezingskas van de Franse president François Mitterrand. Dat heeft een ex-generaal van de Securitate gezegd.

Peper wil rapport over burgemeester Spar
MIDDELBURG, 13 JULI. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) heeft de Zeeuwse commissaris van de koningin Van Gelder gevraagd om een onderzoek naar burgemeester mr. L. Spar van der Hoek van Middelburg.

Zweefvliegers verongelukken
ROTTERDAM, 13 JULI. Twee Nederlandse zweefvliegers zijn zondag om het leven gekomen nadat hun zweefvliegtuig door onbekende oorzaak was neergestort nabij de Franse plaats Joigny.

Kraakpanden
AMSTERDAM, 13 JULI. De Amsterdamse politie heeft vanochtend vijf kraakpanden ontruimd en daarbij elf krakers gearresteerd. De politie zette een waterkanon en de mobiele eenheid in.


NRC Webpagina's
13 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)