U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Globalisering vergroot onbalans
"Globalisering heeft grote voordelen voor sommigen maar voor de meeste wereldburgers betekent het alleen een verdere uitsluiting en verarming", zegt Sakiko Fukuda-Parr, opstelster van het Human Development Report.

KPN met OTE in Bulgaarse telecom
KPN Telecom en zijn Griekse consortiumpartner OTE nemen voor 510 miljoen dollar (1,1 miljard gulden) een belang van 51 procent in BTC, het staatstelecombedrijf van Bulgarije.

Alstublieft, geen Jazz op Zes
Elk jaar begin juli steekt het niet uit te roeien jazz-virus weer de kop op rond het North Sea Jazz Festival dat zich (zeer toepasselijk) afspeelt op nog geen steenworp afstand van Madurodam. Media, sponsorend bedrijfsleven, politici en een heel legioen vretende en drinkende supporters belijden daar jaar in jaar uit drie dagen lang massaal een collectief schuldgevoel ten opzichte van 'de moeder van alle populaire muziek' zoals we de jazz toch best kunnen noemen.

Britse megafusie op stapel
De Britse kabelbedrijven Cable & Wireless Communications (CWC) en NTL staan op het punt te fuseren. Dit meldt de Britse krant The Observer. Een eventuele fusie zou een kabelmaatschappij creëren met een waarde van 13 miljard pond sterling (43,67 miljard). De twee gaan daarmee de concurrentie aan met British Telecommunications en BSkyB. CWC is voor 52 procent eigendom van het telecombedrijf Cable & Wireless. (Reuters)


De cosmonauten van het Russische ruimtevaartschip Mir, denken dat zij eindelijk de oorzaak van één van de vele problemen hebben gevonden. Vanavond is het schip met het blote oog te zien. Bewoners van Amersfoort en omgeving kunnen rond 02.41 uur gedurende 7 minuten de Mir zien overgaan op 58 graden West/Zuidoost. Voor meer informatie (www.hq.nasa.gov/osf/mir). Hier is ook het interieur van de Mir te bekijken.

NRC Webpagina's
12 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)