U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN met OTE in Bulgaarse telecom

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 12 JULI. KPN Telecom en zijn Griekse consortiumpartner OTE nemen voor 510 miljoen dollar (1,1 miljard gulden) een belang van 51 procent in BTC, het staatstelecombedrijf van Bulgarije. In de koop is tevens een 100 procentsbelang begrepen in de tweede landelijke GSM-licentie in Bulgarije. In de bestaande analoge mobiele telefoonoperator Mobikom krijgen de partners een belang van 51 procent.

KPN en OTE zijn met de Bulgaren overeengekomen de komende drie jaar 200 miljoen dollar (430 miljoen gulden) te investeren in uitbreiding van de bestaande netwerken en de inrichting van het GSM-net. De partners verwachten dat de Bulgaarse activiteit vanaf het jaar 2001 aan de nettowinst zal bijdragen. Volgens KPN is het de eerste keer dat het Nederlandse bedrijf erin slaagt in het buitenland een meerderheidsbelang te verwerven in de snel groeiende markt voor mobiele telefonie.

Binnen het consortium met OTE neemt KPN nu een belang van 60 procent in de nieuwe Bulgaarse GSM-netwerk en 40 procent in het vaste netwerk. De twee partners overleggen nog met Cable & Wireless, houdster van de overige 49 procent van de aandelen in Mobikom, over verkoop van dat belang aan KPN-OTE. De partners zien "uitstekende mogelijkheden" in Bulgarije, mede gelet op de gunstige economische ontwikkeling in dat land. BTC heeft een modern netwerk met 2,7 miljoen lijnen, op 8,3 miljoen inwoners en Mobikom heeft 120.000 klanten.

NRC Webpagina's
12 JULI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)