U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Arafat en Barak leggen basis voor nieuwe relatie
TEL AVIV, 12 JULI. De nieuwe Israelische premier Ehud Barak en de Palestijnse leider Yasser Arafat hebben gisteren ondanks meningsverschillen over het verdere verloop van het vredesproces de basis gelegd voor een nieuwe Israelisch-Palestijnse vertrouwensrelatie. Dat gebeurde tijdens een top tussen beide leiders aan de Israelische kant van de grenspost Erez bij Gaza. Beiden zaten tijdens het bijna anderhalf uur durende gesprek met hun raadgevers in fauteuils in een kring en niet aan weerszijden van een tafel. Barak en Arafat schudden elkaar verscheidene keren voor de camera's hartelijk de hand. Arafat noemde Barak "zijn partner en vriend" en zei met hem de vrede der dapperen te willen sluiten zoals hij met de vermoorde premier Yitzhak Rabin had willen doen. Barak zei tijdens een persconferentie nadrukkelijk dat het belang van de ontmoeting moeten worden gezocht in het herstel van wederzijds vertrouwen.

Aftocht infiltranten Kashmir
NEW DELHI, 12 JULI. Na twee maanden van gevechten in het Indiase deel van Kashmir zijn de islamitische infiltranten gisteren begonnen aan hun aftocht. Tegelijkertijd verminderde de intensiteit van de gevechten langs de frontlijn in het noorden van Indiaas Kashmir, aldus het Indiase ministerie van Defensie.

Ruimtestation Mir in gevaar door scheurtje
MOSKOU, 12 JULI. In het dertien jaar oude Russische ruimtestation Mir blijkt door een scheurtje van zeven millimeter zuurstof te ontsnappen. De bemanning, bestaande uit twee Russen en een Fransman, zag de drukmeter al een week lang teruglopen, maar slaagde er nu pas in het lek te lokaliseren. Zij moeten de Mir op 21 augustus in geconserveerde staat achterlaten.

Klacht in Brussel over Duitse fiscus
ROTTERDAM, 12 JULI. MKB Nederland (midden- en kleinbedrijf) heeft bij de Europese Commissie in Brussel een klacht ingediend tegen Duitsland. De fiscus in dat land houdt ten onrechte geld in van Nederlandse ondernemers, aldus de organisatie. Duitse bedrijven zijn verplicht om 25 procent in te houden op betalingen aan buitenlanders.

Brandalarm in twee vliegtuigen
AMSTERDAM, 12 JULI. Een Boeing-747 van Garuda is zaterdagavond kort na de start op Schiphol teruggekeerd nadat brand was uitgebroken in een van de vier motoren. Op het vliegveld Maastricht keerde een Jordaans vliegtuig terug na een brandmelding.

Ontsporing NS
ROTTERDAM, 12 JULI. Een zaterdag ontspoorde goederentrein heeft grote ravage veroorzaakt op de spoorlijn naar de Rotterdamse haven nabij Barendrecht.

Anticonceptiepil
ROTTERDAM, 12 JULI. De derde generatie anticonceptiepillen vergroot de kans op trombose, vooral bij vrouwen die jonger zijn dan 25 jaar en voor het eerst 'de pil' slikken.


NRC Webpagina's
12 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)