U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Zo'n professor
Soms vangt de camera de zuivere tijdgeest. Dat gebeurde zaterdag in een aflevering van Nederland volgens Pijpers over kleding. Pijpers bezocht een kledingadviseur die een yuppieklasje voorlichtte over de pakken die ze op het werk moesten dragen. Met zijn gretige leerlingen stuitte hij op een ruiten jasje. "Dat is wel erg low budget", smaalde een jonge vrouw in donker mantelpak. "Het doet me denken aan fietstassen en aan iemand die al dertig jaar aan de universiteit zit. Zo'n aio, zo'n professor."


T V   V O O R A F :


Groot, wild en gevaarlijk
Iedereen heeft zo zijn helden. Regisseur John Boorman heeft Lee Marvin. Hij maakte twee films met zijn held en na Marvins dood een documentaire die je moeilijk anders kunt opvatten dan als zaligmakend. Niet dat Marvin (1924-1987) een onbeduidende acteur was. Zijn stem loopt op diesel. Zijn gezicht ziet eruit alsof God tijdens het scheppen ervan even werd weggeroepen: lange, platte wangen, de mond een scheur, de ogen verscholen achter tierende wenkbrauwen. Zijn ruige fysiek maakte Marvin voor smerige bijrollen uitermate geschikt, voor hoofdrollen alleen bij uitzondering. Het duurt tot de late jaren zestig, tot de films harder en keihard worden, voor hij regelmatig hoofdrollen krijgt. Hetzelfde gaat op voor Charles Bronson.


F I L M   V O O R A F :


Sleepwalkers
De mens is in films naar het binnenste van de aarde gereisd, heeft verre planeten verkend, buitenaardse wezens ontmoet en het paranormale onderzocht. Sleepwalkers, waarvan vanavond de eerste aflevering wordt uitgezonden op FOX, hoopte zijn steentje bij te dragen aan het mystery- genre door zich op de droomwereld te storten, maar daarin hebben de makers zich deerlijk vergist. Deze X-Files-kloon werd door de Amerikaanse zender NBC eerst nog voortvarend Saturday Night Thrillogy genoemd, maar werd na twee weken alweer beeïndigd wegens te lage kijkcijfers. Niet onbegrijpelijk.


NRC Webpagina's
5 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)