U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Coalitie van paars en groen in België
BRUSSEL, 5 JULI. Zes Belgische politieke partijen hebben het afgelopen weekeinde overeenstemming bereikt over een ontwerpregeerakkoord voor een paars-groene coalitie. Onderhandelaars verwachten dat volgende week de vorming van een nieuwe Belgische regering onder leiding van de liberaal Verhofstadt afgerond kan worden. Het wordt de eerste Belgische regering sinds 1884 die wordt geleid door een liberaal en de allereerste waarin groenen deelnemen.

Pakistan belooft aftocht Kashmir
NEW DELHI, 5 JULI. De Pakistaanse premier Sharif is gisteren in Washington met president Clinton overeengekomen dat Pakistan de islamitische infiltranten terugtrekt die de afgelopen maanden een deel van het Indiase deel van Kashmir hebben bezet.

Pakhoed, Van Ommeren toch samen
ROTTERDAM, 5 JULI. Van Ommeren en Pakhoed gaan alsnog samen. De havenconcerns, die vorig jaar een voorgenomen fusie afbliezen, verwachten nu dat de combinatie Vopak in oktober een feit is.

Akkoord over rol van Russische troepen in Kosovo
MOSKOU, PRISTINA, 5 JULI. Een NAVO-delegatie heeft vandaag in Moskou een akkoord bereikt in het conflict over de rol van Russische militairen in de vredesmacht in Kosovo. De NAVO verhinderde dit weekeind pogingen van Rusland om zijn eenheden in Kosovo te versterken.

Grote schade door noodweer
ROTTERDAM, 5 JULI. Hevig noodweer heeft vannacht grote schade aangericht Limburg en Drenthe. In Limburg viel in korte tijd plaatselijk tot 65 millimeter regen. De buien gingen gepaard met windsnelheden tot honderd kilometer per uur en onweer. Bij brandweerkorpsen in Limburg kwamen 500 verzoeken om hulp binnen. Vier mensen raakten gewond.

Vertrouwen in kabinet neemt af
DEN HAAG, 5 JULI. De steun voor het tweede kabinet-Kok brokkelt af. Slechts één op de drie Nederlanders (34 procent) heeft nog vertrouwen in Paars-II, tegen 49 procent vóór de kabinetscrisis in mei. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Inter/View. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de PvdA van 45 naar 41 Kamerzetels teruggaan.

Algerije laat extremisten vrij
ALGIERS, 5 JULI. In Algerije zijn vandaag op onafhankelijkheidsdag de eerste moslim-extremisten uit de gevangenissen vrijgelaten, in overeenstemming met een gisteren door president Bouteflika afgekondigde amnestie. De Algerijnse kranten schatten dat mogelijk 15.000 extremisten van de amnestie zullen profiteren.

Geweld besluit muziekfestival
AMSTERDAM, 5 JULI. Een muziekfestival op het Mercatorplein in Amsterdam is zaterdagavond ontaard in een vechtpartij tussen vijfhonderd jongeren en de inderhaast opgeroepen politie. Vier agenten raakten licht gewond, de politie verrichtte zeven arrestaties.

Concertmeester
AMSTERDAM, 5 JULI. De violist Vesko Eschkenazy is benoemd tot concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam als opvolger van Rudolf Koelman.


NRC Webpagina's
5 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)