U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Monstermoeders
Mysteries worden bestreden met het verzinnen van een naam. Bijvoorbeeld Münchhausen by proxy voor moeders die hun babies zwaar mishandelen om aandacht te trekken. Münchhausen-patiënten maken zichzelf ziek en lopen dan ziekenhuizen en doktersspreekkamers af. Die medische aandacht kan een vrouw ook krijgen via een baby, die ze de volmacht, de proxy van de patiëntenstatus verleent.


T V   V O O R A F :


De eerste zwarte soldaten
Hele bibliotheken zijn er volgeschreven over de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865), en de academische veldslagen duren tot op de dag van vandaag voort. De rol van de federale overheid, de economische achterstand in het Oude Zuiden en bovenal de emancipatie van de zwarte bevolking - allemaal zaken die te maken hebben met de burgeroorlog - blijven onverminderd actueel en dus wordt vrijwel elke bijdrage aan het discours óók op politieke wenselijkheid beoordeeld.


F I L M   V O O R A F :


Studs
Er bestaat een plek op aarde waar het eerste afspraakje nog spannend is. Waar het eerste afspraakje überhaupt nog bestaat. Waar afspraakjes überhaupt nog spannend zijn.


NRC Webpagina's
1 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)