U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vredesgesprek Noord-Ierland vandaag hervat
LONDEN, 1 JULI. De onderhandelingen over de vorming van een Noord-Iers zelfbestuur zijn vanmiddag hervat, nadat een door de Britse regering gesteld 'definitief' ultimatum om middernacht zonder resultaat was verstreken.

Rente VS 0,25 pct omhoog
NEW YORK/AMSTERDAM, 1 JULI. De Amerikaanse geldmarktrente is met een kwart procent verhoogd tot 5,0 procent. Dat heeft de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, gisteren bekendgemaakt.

Onderzoek lek Defensie
DEN HAAG, 1 JULI. Het Haagse openbaar ministerie stelt een onderzoek in naar het lekken van vertrouwelijke commerciële informatie uit de top van het ministerie van Defensie. Het onderzoek is ingesteld op verzoek van staatssecretaris Van Hoof.

Politie in Jakarta opent vuur op demonstranten
JAKARTA, 1 JULI. Oproerpolitie heeft vanochtend in de Indonesische hoofdstad Jakarta het vuur geopend op demonstrerende leden van de Democratische Volkspartij (PRD). Zeker 28 mensen raakten gewond, van wie een ernstig door een schot in de borst. Tientallen demonstranten werden met veel geweld gearresteerd.

Kamer tegen nertsenfokkerij
DEN HAAG, 1 JULI. Een Kamermeerderheid van PvdA, D66, GroenLinks, SP en RPF is voor een verbod op nertsenfokkerij. De kans dat vanmiddag al een motie zou worden aangenomen die dat verbod bekrachtigt is daarmee erg groot. De Kamermeerderheid gelooft niet dat het welzijn van de nertsen in fokkerijen gegarandeerd kan worden. Het is daarom uit ethisch oogpunt onverantwoord om nertsenfok nog langer toe te staan. Bontproductie is "geen redelijk doel", aldus de Tweede Kamer. Minister Brinkhorst (Landbouw) zei op basis van de huidige wetgeving de nertsenfokkerij niet te kunnen verbieden, maar spoorde de Kamer aan zelf een uitspraak te doen die hem een handvat biedt om de wet te veranderen.

Pronk kandidaat voor post Kosovo
DEN HAAG, 1 JULI. VN-secretaris-generaal Kofi Annan heeft minister Pronk (VROM) gisteren genoemd als een van de kandidaten voor een baan als zijn officiële gezant in Kosovo. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent formeel dat Pronk hiervoor kandidaat is.

Pakistan dreigt met kernwapens
NEW DELHI, 1 JULI. Pakistan zal nucleaire wapens gebruiken om het land te verdedigen tegen een eventuele aanval van India. Dat heeft de Pakistaanse minister van Religieuze Zaken, Zafar-ul Haq, gisteren gezegd.

Joshua Nkomo (83) overleden
ROTTERDAM, 1 JULI. De Zimbabweaanse vice-president Joshua Mqabuko Nyongolo Nkomo, een van de hoofdrolspelers in de zwarte, nationalistische beweging tegen de blanke koloniale overheersing in het toenmalige Rhodesië, is vanochtend in een ziekenhuis in Harare overleden.

'Koppelingswet treft kleine groep'
AMSTERDAM, 1 JULI. De Koppelingswet treft vooral een kleine groep illegalen die al lang in Nederland verblijft. Voor een grotere groep illegalen maakt de Koppelingswet niets uit, omdat die van geen enkele voorziening gebruikmaken.

Strijd om Franse banken laait op
PARIJS, 1 JULI. De Banque National de Paris heeft vanmorgen een verhoogd bod uitgebracht op de Société Générale en Paribas. De Franse bankenstrijd is daarmee in een fase van verhevigde spanning gekomen, één dag nadat de compromispoging van centrale bankpresident Trichet was mislukt.

NRC Webpagina's
1 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)