U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strijd om toegang net KPN
KPN voldoet nog niet geheel aan de vraag van concurrenten naar capaciteit op zijn netwerk. Met de plannen voor de bouw van een apart netwerk voor Internetverkeer komt de vrije toegang tot het KPN-net opnieuw ter discussie te staan.

Blote jongetjes
Het Rijksmuseum wil geen commentaar geven op het in beslag nemen door de Amsterdamse politie van het schilderij De verkoop van Cupido's van Dirk van der Aa. Directeur Van Wezel is met vakantie, conservator De Haan in bespreking en de afdeling Voorlichting van het museum in alle staten.

Zonder visie met vakantie
Ware hij nog onder ons, dan zou Karel van het Reve de wedstrijd 'Wie schrijft het leukste essay over de Derde Weg' glansrijk winnen.

Ruimtegebrek net KPN
Sommige telecombedrijven hebben nog steeds problemen met de afwikkeling van telefoon- en dataverkeer via het KPN-net. Het gebrek aan zogeheten interconnectiecapaciteit had per vandaag moeten zijn opgelost. Toezichthouder Opta wil pas morgen reageren. Bij Versatel zijn de problemen met interconnectie ondanks een ingreep van Opta verdwenen: "In april leverde KPN misschien 50 tot 60 procent van de vereiste capaciteit, nu is dat opgelopen tot tachtig." Ook MCIWorldcom heeft nog steeds problemen met de interconnectie. Telfort is minder kritisch: "De problemen worden minder." Ook GTS/Esprit ondervindt geen problemen meer.

Geen onderzoek KPN
De Tweede Kamer vindt het niet langer nodig een onderzoek in te stellen naar de vermeende omkopingsaffaire van KPN. De onderneming zou in Indonesië en Tsjechië smeergeld hebben betaald om zich toegang tot de markt te verschaffen. PvdA, D66, Groen Links en CDA dienden gisteren een sterk afgezwakte motie in bij staatssecretaris M. de Vries van Verkeer en Waterstaat, waarin zij erop aandringen in gesprek te treden met de gehele telecomsector om tot een gedragscode te komen.

Beursgang Versatel
Versatel hoopt circa 450 miljoen gulden op te halen met zijn beursgang. Het telecombedrijf brengt 21.250.000 aandelen naar de beurs, 27 procent van zijn kapitaal. De helft wordt verhandeld op het Damrak, de rest op de Amerikaanse schermbeurs Nasdaq. De bandbreedte voor de intekenprijs van het aandeel is vastgesteld tussen 8 en 10 euro (22 gulden). De inschrijving loopt van 5 tot 22 juli.


Zaterdag begint de Tour de France. Via de site van deze wielerklassieker (www.letour.fr) is de route, met moeilijkheidsgraad en stijging, te bekijken. Verder zijn op de site gegevens over deelnemers - sinds 1903 - en de geschiedenis van de wedstrijd te vinden. Helaas is er geen nieuws over de dopingschandalen te lezen. Dat is wel te vinden in het uitgebreide Dossier Le Dopage van de Franse krant Le Monde (www.lemonde.fr) met veel achtergrondverhalen.

NRC Webpagina's
1 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)