U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Kijkertje kijken
Waarom waren Archie Bunker en Mien Dobbelsteen niet echt? Ze keken nooit televisie. Dat is te begrijpen, want televisie kijken is saai om te zien. Er valt geen beeldverhaal over te maken. Maar de afwezigheid van het beeldscherm maakt soaps, drama's en comedies onwerkelijk. Je ziet mensen zomaar met elkaar praten, zonder afleiding. Dat komt niet meer voor.


T V   V O O R A F :


Braaf, maar ondertussen
Ooit was hij de populairste man op aarde, voormalig tieneridool David Cassidy. Halen the Backstreet Boys en Céline Dion nog de Nederlandse kranten omdat ze hier een record vestigen met 61.000 en 65.000 concertbezoekers, een Cassidy- concert trok begin jaren zeventig overal waar hij kwam dat aantal verliefde, flauwvallende of hysterisch gillende meisjes. Eén meisje overleed zelfs tijdens zo'n concert. "Ze kreeg aan hartaanval van opwinding", zegt Cassidy in de BBC-documentaire die vanavond door de NPS wordt uitgezonden. En nog steeds, 25 jaar later, doet de Backstreet Boy van de jaren zeventig heel wat harten sneller kloppen. Op Internet circuleren verhalen van vrouwen die nog steeds vurig hopen ooit met de zanger van hits als I think I love you te trouwen.


F I L M   V O O R A F :


Go ahead punk, make my day
Dit moet je dus nooit doen. Onderuitzakken en tegen Harry Callahan zeggen: "Lazer op, want anders laat ik spaghettisaus maken van je ballen." De louche advocaat die dat tóch doet, had zeker niet gezien dat Harry zijn tanden op elkaar klemde toen hij vroeg waar hij dit of dat hoertje kon vinden. Dan is Harry echt boos. Met een gootsteenontstopper dwingt Harry de advocaat tot spreken.


NRC Webpagina's
21 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)