U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oost-Westconflict over Kosovo op top bijgelegd
KEULEN, 21 JUNI. De zeven rijkste industrielanden en Rusland hebben gisteren op hun top in Keulen besloten hun onenigheid over de oorlog in Kosovo bij te leggen.

Sorgdrager trekt zich terug voor topfunctie
DEN HAAG, 21 JUNI. Oud-minister Sorgdrager heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de functie van Nationale Ombudsman. Zij vindt dat de "indringende discussie" over haar persoon "afbreuk doet aan het ambt van Nationale Ombudsman", zo is vanmiddag bekend geworden.

Recordaantal slachtoffers door legionella
ROTTERDAM, 21 JUNI. Het aantal slachtoffers van de legionella-epidemie op de West-Friese Flora in Bovenkarspel is opgelopen tot 242, van wie er 28 overleden zijn. Daarmee is de bloemenexpositie de omvangrijkste legionellabesmetting ter wereld.

Twee nieuwe kranten te geef
ROTTERDAM, 21 JUNI. De gratis kranten Metro en Sp!ts zijn vandaag in Nederland geïntroduceerd. Beide bladen werden vanmorgen uitgedeeld aan reizigers in het openbaar vervoer in de Randstad.

Blair aarzelt over Britse deelname aan muntunie
LONDEN, 21 JUNI. De Britse premier Tony Blair heeft het gisteren " dwaas" genoemd als zijn land nu tot de Europese muntunie zou toetreden. Ook sloot hij een overheidscampagne voor toetreding op korte termijn uit.

PvdA-debat weer over hypotheek
DEN HAAG, 21 JUNI. De PvdA heeft de discussie binnen de partij over de aftrek van hypotheekrente weer op de agenda gezet.

Rellen Groningen: veertig arrestaties
GRONINGEN, 21 JUNI. In Groningen zijn zaterdagavond na afloop van de voetbalwedstrijd FC Groningen-Sparta en vanmorgen veertig supporters van Groningen aangehouden na ernstige ongeregeldheden in de binnenstad.

Tekort aan schooldirecteuren
ROTTERDAM, 21 JUNI. Basisscholen zullen het komende decennium kampen met een tekort aan directeuren. Tweederde van de schoolleiders gaat voor die tijd met pensioen. De kans dat leraren hen opvolgen is klein door het lerarentekort.

Verdachte in Iran 'pleegt zelfmoord'
TEHERAN, 21 JUNI. De hoofdverdachte van de geruchtmakende moorden op vijf Iraanse schrijvers en politici heeft in een gevangenis in Teheran zelfmoord gepleegd, zo heeft het officiële Iraanse persbureau IRNA gisteren meegedeeld.

Gates blijft 's werelds rijkste
NEW YORK, 21 JUNI. Bill Gates, oprichter en president-directeur van Microsoft, blijft de rijkste man van de wereld. Het vermogen van de computermagnaat bedraagt naar schatting 90 miljard dollar (ruim 200 miljard gulden).

Nederland investeert veel in IC-techniek
DEN HAAG, 21 JUNI. Nederland zal de komende jaren veel blijven investeren in informatie- en communicatietechnologie (ICT). Vooral de technische infrastructuur en onderwijs over ICT krijgen veel aandacht. Dat staat in de ICT-nota 'De Digitale Delta, Nederland oNLine', die minister Jorritsma (Economische Zaken) vanmiddag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

NRC Webpagina's
21 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)