U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Twee nieuwe kranten te geef
De gratis kranten Metro en Sp!ts zijn vandaag in Nederland geïntroduceerd. Beide bladen werden vanmorgen uitgedeeld aan reizigers in het openbaar vervoer in de Randstad.

Grootste internetcafé ter wereld geopend
Waarom nog een vermoeiende tocht van winkel naar winkel maken en met enorme plastic tassen rondsjouwen, als alle inkopen toch via het Internet gedaan kunnen worden? Dat is de gedachte achter het grootste cybercafé ter wereld, dat vanochtend in Londen opende.

Nederland investeert fors in informatietechnologie
Nederland zal de komende jaren veel blijven investeren in informatie- en communicatietechnologie (ICT). Vooral de technische infrastructuur en onderwijs over ICT krijgen veel aandacht. Het kabinet maakt vooralsnog echter geen extra geld vrij naast de al gereserveerde één miljard gulden tot 2002. In dat jaar moet overigens minimaal een kwart van de publieke dienstverlening langs de elektronische snelweg plaatsvinden.

Homo's steeds jonger 'uit de kast'
Come out and party! 850 jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar gaven gehoor aan de oproep van het homojongerenblad Expreszo en bezochten een feest om de restyling van het elf jaar oude blad te vieren. De sfeer was vrolijk en ontspannen. Meisjes en jongens, allochtoon en autochtoon, iedereen danste door elkaar in uitgaanscentrum Tivoli.

Journaliste vast om genocide in Rwanda
De Rwandese regering heeft gisteren de arrestatie gemeld van een journaliste op beschuldiging van een hoofdrol in de volkerenmoord in 1994 in Rwanda, waarin naar schatting 800.000 mensen de dood vonden. De vrouw, Valerie Bemeriki, wordt verdacht van opruiende uitzendingen op het beruchte radiostation Mille Collines waarin Hutu's werden opgeroepen om Tutsi's af te slachten. Bemeriki's naam staat op de lijst van 1.000 meest gezochte Rwandezen die de genocide tegen de Tutsi's - en de moorden op Hutu's die met Tutsi's sympathiseerden - zouden hebben beraamd en geleid. Bemeriki wordt vervolgd op beschuldiging van volkerenmoord en misdaden tegen de menselijkheid. (Reuters)


Vandaag beginnen de tenniswedstrijden op Wimbledon. Op de website van de meest beroemde tennisclub ter wereld natuurlijk nieuws van de dag, een scorebord en de weersverwachting. Verder kan worden geluisterd naar de live-verslagen van Radio Wimbledon en omdat het toch om de beelden gaat, kan via de 'SlamCam' naar delen van wedstrijden worden gekeken. Om het uur worden aan de site actuele foto's toegevoegd. (www.wimbledon.org)

NRC Webpagina's
21 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)