U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Privacy en boete
Hoe ik gisteren ook mijn best deed, medelijden kon ik maar niet krijgen met de frauderende casino- directeur. Zijn Zwitserse coderekening was in de publiciteit gekomen. Zembla bracht gisteren zijn lijdensweg in beeld. De voormalige directeur, Van Keulen, wandelde peinzend door de Amsterdamse Waterleidingduinen en stond stil bij een blauw wegwijzerpaaltje dat hij voor straf in de grond had moeten hameren. Met de publieke dienstverlening en de boete had hij geen moeite, want hij had spijt van zijn daad. Maar de opheffing van zijn privacy vond hij onverdiend.


T V   V O O R A F :


RTL wil 'newsier' nieuws
Vanaf maandag 7 juni is het ene RTL Nieuws het andere niet meer. Het nieuwsbulletin van half acht blijft ongewijzigd, maar om zes uur worden RTL Nieuws en Nieuwsmagazine samengevoegd tot een vernieuwd Nieuws, met de nadruk op binnenlandse gebeurtenissen. Het Nieuwsmagazine werd onvoldoende bekeken, aldus eindredacteur H. de Vos. Omdat het 'niet newsy genoeg' was. "De functie was om het verhaal van de gewone mens in de straat te laten zien, maar de nieuwsonderwerpen zaten al in het nieuws. Het magazine hoefde je daardoor niet te zien. Dat was onbevredigend voor ons." Wel jammer dat het niet van de grond kwam, vindt De Vos, want het magazine kon één, twee, drie uit de grond worden gestampt. "Het was makkelijk in elkaar te steken, maar niet het doorslaand succes wat we hadden verwacht. Om zes uur zetten heel veel mensen de tv aan, en RTL kreeg daarvan te weinig. We hebben op dat tijdstip veel concurrentie: het NOS Journaal, SBS, 2 Vandaag."


F I L M   V O O R A F :


The Abyss
Over de film Titanic: Answers from the Abyss is nog bijna niets bekend. Behalve dat hij (volgens de Internet Movie Database) gemaakt gaat worden. En dat de titel klinkt alsof een James Cameron-fan in een vrij uurtje heeft geprobeerd om een geslaagde supermix te bedenken van zijn twee favoriete films van zijn idool. Maar zo succesvol als Titanic (1997) was The Abyss (1989) niet, al kreeg hij wel een Oscar voor special effects. Het verhaal staat dan ook garant voor visueel spektakel: de bemanning van een olietanker gaat op zoek naar overlevenden van een ongeluk met een nucleaire onderzeeboot, maar in plaats daarvan wordt aan boord buitenaards leven ontdekt.


NRC Webpagina's
4 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)