U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Importverbod op alle vee, vlees en zuivel uit België
BRUSSEL, 4 JUNI. De Nederlandse regering heeft vanochtend de grenzen gesloten voor alle vee, vlees en zuivel uit België. De Verenigde Staten hebben de grenzen gesloten voor kippen en varkens uit de Europese Unie in verband met de Belgische dioxinenbesmetting. Het zou volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Landbouw gaan om een tijdelijke importverbod. Kamerfracties stemmen in met voortzetten paars DEN HAAG, 4 JUNI. De Tweede-Kamerfracties van PvdA, VVD en D66 hebben gisteren ingestemd met hervatting van de samenwerking in de tweede paarse coalitie. Demissionair premier Kok zal maandag koningin Beatrix vragen de ontslagaanvraag te mogen intrekken.

Overvallers roven partij post
HOOFDDORP, 4 JUNI. Bij een overval op een distributiecentrum van de PTT in Hoofddorp zijn vanmorgen vroeg vijftien tot twintig containers met bedrijfspost en aangetekende post gestolen. De overvallers bonden drie werknemers van de PTT vast en bedreigden hen met een wapen.

Ontucht meisjes al langer bekend
ENSCHEDE, 4 JUNI. Van de twee Enschedese zusjes (elf en dertien jaar) die onlangs zijn aangehouden wegens ontuchtige handelingen met jonge kinderen, is al enkele jaren bekend dat ze deze handelingen pleegden. De eerste meldingen bereikten de politie "drie vier jaar geleden", zei een woordvoerder.

Solana nieuwe topman van EU
KEULEN, 4 JUNI. De secretaris-generaal van de NAVO, de Spanjaard Javier Solana, wordt de nieuwe hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en veiligheidsbeleid van de Europese Unie. Dat hebben de staatshoofden en regeringsleiders van de EU tijdens hun topbijeenkomst in Keulen beslist.

Holland Festival dupe CAO-actie
AMSTERDAM, 4 JUNI. De omroeporkesten hebben vier concerten van het Holland Festival afgezegd. De musici voeren actie voor een betere CAO. Zij eisen een loonsverhoging van 7 procent over de afgelopen drie jaar. Op 19 juni leggen zij het werk neer.

Winter terug naar Ajax
AMSTERDAM, 4 JUNI. Voetballer Aron Winter van het Italiaanse Inter keert na zeven jaar terug bij Ajax. Doelman Westerveld verruilt Vitesse voor Liverpool.

Inflatie stijgt
AMSTERDAM, 4 JUNI. De inflatie is in mei op jaarbasis opnieuw toegenomen. In mei steeg de index voor consumentenprijzen met 2,3 procent.


NRC Webpagina's
4 JUNI 1999




( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)