U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sun heeft spijt van naaktfoto Sophie
Op pagina drie van The Sun, het meestverkochte Britse ochtendblad, staan altijd maar twee dingen. Die van Nathalie uit Luton, bijvoorbeeld. Of die van Valerie uit Skegness. Gisteren was het de beurt aan ene Sophie uit Londen. In de categorie gorgeous boobs, zoals de Britse volkspers routineus schrijft, viel die ene tepel op een korrelig kiekje van elf jaar oud niet. Maar het land smulde én riep schande. Want de verloofde van de jongste broer van de man die misschien ooit koning wordt - die zie je niet elke dag achterin een auto topless stoeien met een beroemde diskjockey.

Piratenzenders maken vliegverkeer Israel onveilig
Piratenzenders maken het internationale vliegveld bij Tel Aviv in toenemende mate onveilig. Gisteren sloten de verkeersleiders het vliegveld tweemaal volledig voor inkomende en vertrekkende vliegtuigen. Een piratenzender verstoorde voor de zoveelste maal de golflengte waarop vliegtuigen worden binnengepraat.

De prins en een partij
Ze had er nooit een geheim van gemaakt dat ze prins Bernhard een énige man vond. Echt iemand die bij haar geen kwaad kon doen. Toen dan ook in 1976 de Lockheed-crisis uitbarstte, huilde ze van woede.

Examen hoeft niet opnieuw op Aruba
Leerlingen op Aruba en de Antillen die dinsdag voor aanvang van het eindexamen al over de antwoorden voor Frans en Duits konden beschikken, hoeven dat examen niet opnieuw te maken. De antwoorden stonden drie uur voor aanvang al op de website 'www.Internetcollege.nl'. Slechts twee kandidaten blijken die antwoorden te hebben geraadpleegd, aldus Onderwijs.

Kamerleden zijn boos op TROS
De Tweede-Kamerleden Giskes (D66) en Marijnissen (SP) zijn boos op de TROS. Deze omroep heeft hun niet gemeld dat het programma Triviant, waaraan zij meededen, mede werd betaald door het Voorlichtingsbureau van het Europees Parlement. De bijdrage bedroeg ruim een ton. De Kamerleden zijn tegen deze besteding van overheidsgeld. Als ze van te voren wisten van de financiele bijdrage, "dan zouden wij zeker niet hebben meegewerkt".

KPN verliest van Ben
Ben Nederland, nieuwkomer op de markt van mobiele telecommunicatie, mag zijn slogan 'Ik ben Ben' blijven gebruiken. Dat heeft de president van de Haagse rechtbank gisteren bepaald in een door concurrent KPN aangespannen kort geding. KPN is van mening dat Ben inbreuk maakt op de merk- en auteursrechten van KPN's slagzin 'Ik ben KPN'.

EU daagt VS voor WTO
De Europese Unie daagt de Verenigde Staten voor de Wereldhandelsorganisatie (WTO) omdat over muziek die wordt gedraaid in Amerikaanse cafés en restaurants geen rechten worden afgedragen. Volgens Brussel druist dat in tegen internationale overeenkomsten waarin de betaling van royalties is geregeld. Een woordvoerder van de WTO, die dit gisteren bekendmaakte, liet weten dat een geschillencommissie van de handelsorganisatie de zaak gaat bekijken.

Kabelovername VS
Kabelmaatschappij Charter Communications wil Falcon Cable TV overnemen in een transactie van 3,6 miljard dollar. Daardoor ontstaat de vierde kabelmaatschappij in de Verenigde Staten.

Helft bedrijven eind 1999 op Internet
Bedrijven zien steeds meer de noodzaak van Internet. De helft van de ondernemingen met een computer denkt eind dit jaar gebruik te maken van het wereldwijde web. Twee jaar geleden was dat nog maar eenderde. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral grote bedrijven maken steeds intensiever gebruik van Internet. Van de bedrijven met meer dan tweehonderd werknemers heeft 84 procent inmiddels een aansluiting, tegenover 70 procent eind 1997. Bij de kleinere ondernemingen gaat het minder hard. Van deze bedrijven (tot 50 werknemers) heeft een kwart zelfs geen computer. Vooral kleine zelfstandigen besteden hun administratie meestal uit. (ANP)

Recordopbrengst omroepbijdrage
De Dienst Omroepbijdragen (DOB) heeft in 1998 een recordbedrag van 1,4 miljard gulden opgehaald, ruim 166 miljoen gulden meer dan een jaar ervoor. De inningskosten bedroegen 4,4 procent van het bedrag over 1998. Dat is het laagste percentage van de afgelopen jaren, zo meldt de DOB vandaag. De dienst vindt dat de goede resultaten er nog eens op wijzen dat fiscalisering van de omroepbijdrage onnodig is. Staatssecretaris Van der Ploeg wil dat de fiscus de bijdrage gaat innen. De DOB wordt dan met de belastingdienst samengevoegd. (ANP)


Vanmiddag opende staatssecretaris Van der Ploeg in Delft de eerste Nederlandse digitale stamboom. Via Internet kunnen bezoekers de bijna twee miljoen trouw-, doop- en begraafboeken en de registers van de burgerlijke stand van Delft op eenvoudige wijze raadplegen. Als voorbeeld is de stamboom van de Delftse schilder Johannes Vermeer uitgewerkt.

(www.archief.delft.nl)

NRC Webpagina's
27 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)