U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pakistan meldt neerschieten Indiase MiG's
NEW DELHI, 27 MEI. Pakistan zegt vanochtend twee Indiase MiG- gevechtsvliegtuigen te hebben neergeschoten die het Pakistaanse luchtruim boven de omstreden deelstaat Kashmir hadden geschonden. India liet vanmiddag weten dat Pakistan had geschoten op vliegtuigen binnen het Indiase luchtruim. Volgens Islamabad is een Indiase piloot gedood en een andere gevangen genomen. De Indiase luchtmacht viel vanochtend voor de tweede achtereenvolgende dag stellingen aan van wat volgens New Delhi Pakistaanse en Afghaanse infiltranten zijn, die zich enkele kilometers binnen het Indiase deel van Kashmir zouden ophouden.

Verdeeldheid op Koerdisch congres
AMSTERDAM, 27 MEI. Het Koerdisch Nationaal Congres, dat op inititatief van de Koerdische Arbeiderspartij PKK afgelopen maandag in Amsterdam werd opgericht en sindsdien in vergadering is, kan het niet eens worden over een gezamenlijke koers.

Modehuis Gucci wint rechtszaak
AMSTERDAM, 27 MEI. Het Franse modehuis LVMH stapt naar de gewone rechter in de overnamestrijd om het Italiaanse modehuis Gucci, een Amsterdams beursfonds. LVMH verloor vanochtend een zaak tegen Gucci voor de Ondernemingskamer van het Amsterdamse Hof, maar ziet voldoende mogelijkheden om het 'wanbeleid' van Gucci nu voor de arrondisementrechtbank te brengen.

Schaap Dolly veroudert snel
ROTTERDAM, 27 MEI. Het gekloonde schaap Dolly is inmiddels drie jaar oud, maar haar DNA lijkt op dat van een negenjarig schaap. Dat melden de makers van Dolly vandaag in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

Defensieminister Colombia weg
BOGOTA, 27 MEI. De Colombiaanse minister van Defensie, Rodrigo Llorada, is gistermiddag opgestapt. Hij vindt dat president Pastrana te veel concessies doet aan de marxistische rebellen van de FARC.

China ontkent spionage in VS
PEKING, 27 MEI. Peking heeft woedend gereageerd op de beschuldiging dat China op grote schaal geheime Amerikaanse militaire informatie heeft gestolen voor de modernisering van zijn nucleaire wapens. De Chinese staatsmedia noemen de aantijgingen 'pure fantasie'.

Manchester slaat in slotfase Bayern
BARCELONA, 27 MEI. Manchester United heeft gisteren in Barcelona de Champions League gewonnen. De Engelse ploeg boog in de laatste drie minuten tegen Bayern München een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong.

NRC Webpagina's
27 MEI 1999




( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)