U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Peilinkjes
De ochtend na de nacht. Het gruis van de nacht werd bij elkaar geveegd en iedereen speculeerde. Ook het publiek werd ondervraagd in de eerste peilinkjes. Wie had de schuld? D66 of de VVD? Of alleen Wiegel? De Kijk- en Luisterdienst van de NOS had snel wat meninkjes geturfd van wie toevallig thuis was. En ze waren verdeeld. Veel respondenten wisten het niet. En wie het wel wist, kan zo van standpunt veranderen. Op grond van nieuwe televisiebeelden. Zo'n onderzoekje heeft vooral amusementswaarde. Dat zouden het Journaal en Maurice de Hond in Nova best harder kunnen zeggen.


V I D E O C L I P :


Hilarisch en afstotelijk
Met gemak de vreemdste muziekvideo die de laatste maanden over uw schermen scheert hoort bij het nummer Windowlicker van Aphex Twin en is geregisseerd door Chris Cunningham.


T V   V O O R A F :


Bang voor de douche
In februari bezoekt de 72- jarige Vera Kenter de Flora in Bovenkarspel. Enkele dagen later krijgt ze koorts. Ze wordt steeds zieker. Mevrouw Kenter moet naar het ziekenhuis. Diagnose: veteranenziekte. Door de longontsteking die ze als gevolg van de infectie heeft ontwikkeld, is ze uitermate kortademig. "Soms kreeg ik het zo vreselijk benauwd dat ik dacht, laat me maar gaan." Mevrouw Kenter mag uiteindelijk wel weer naar huis, maar is nu als de dood voor de bacterie die zich via warmwatersystemen, whirlpools, vernevelaars en aircosystemen kan verspreiden. "Ik durf niet meer onder de douche."


NRC Webpagina's
20 MEI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)