U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Servische soldaten lopen weg uit leger in Kosovo
PODGORICA / BRUSSEL, 20 MEI. In Kosovo zijn de afgelopen dagen meer dan vijfhonderd soldaten van het Joegoslavische leger gedeserteerd na spontane protestacties van hun familie tegen hun legering in Kosovo. De NAVO ziet de deserties als "eerste tekenen" van de "naderende ineenstorting" van het bewind van Slobodan Milosevic.

Meijer gaat nogmaals diep door het stof
DEN HAAG, 20 MEI. Voorzitter Th. Meijer van de parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer heeft vanmorgen fors afstand genomen van de werkwijze die door zijn commissie is gevolgd.

Ministerie maakte fout politie-CAO
DEN HAAG, 20 MEI. De onderhandelaars die namens het ministerie van Binnenlandse Zaken de politie-CAO afsloten, zijn schuldig aan de fout die is gemaakt bij de vaststelling van de loonsverhogingen voor politiepersoneel.

Tien jaar voor oud-lid Gestapo
STUTTGART, 20 MEI. Alfons Goetzfrid, voormalig lid van de Gestapo, is vanmorgen door een rechtbank in Stuttgart veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Goetzfried was volgens de rechtbank medeverantwoordelijk voor de moord op 17.000 joden in het concentratiekamp Majdanek.

Plan voor soepeler sancties Irak
ROTTERDAM, 20 MEI. Groot-Brittannië en Nederland willen de internationale handelssancties tegen Irak versoepelen zodat investeringen door buitenlandse oliemaatschappijen in de Iraakse olie- industrie mogelijk worden.

Duitse firma's zijn weer somberder
FRANKFURT, 20 MEI. Het vertrouwen van het Duitse bedrijfsleven is vorige maand onverwachts gedaald. De vanmorgen gepubliceerde index van het Ifo in München daalde van 90,2 in maart naar 89,7 in april, wat leidde tot een lagere eurokoers.

Opnieuw felle protesten in Suriname
PARAMARIBO, 20 MEI. Paramaribo was gisteren voor de tweede dag in de greep van protest tegen de regering-Wijdenbosch. Het gebouw waarin de ministerraad vergadert werd door woedende betogers geblokkeerd.

Geruzie om laatste hamsters
MAASTRICHT, 20 MEI. De redding van de wilde hamster in Nederland, ook wel korenwolf genoemd, is gisteren uitgelopen op ruzietje tussen de provincie Limburg en het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

NRC Webpagina's
20 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)