U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bedrijven en EU: Internet filteren
Alle informatie-aanbieders op Internet moeten hun websites laten beoordelen en van een label voorzien. Aan de hand van het label kunnen Internetgebruikers zien of een website bijvoorbeeld geweld of schuttingtaal bevat.

'Scenario niet goed betaald'
De vakbond van scenarioschrijvers vindt dat de publieke omroep auteurs te weinig betaalt voor hun scripts. Zij heeft een kort geding aangespannen tegen de omroepen dat vandaag diende.

'Bedrijven betalen om pc's te mogen verkopen'
PC-maker Dell groeit in Europa minder snel dan elders in de wereld. De concurrentie in een land als Duitsland en in Zuid-Europa is moordend. "Als ik kijk naar hun prijzen, betalen sommige bedrijven op dit moment om pc's te mogen verkopen."

Productiviteit is ook kwestie van langer werken
De informatie-revolutie is bezig de productiviteit duurzaam te verhogen, zo luidt één verklaring voor de hoge beurskoersen. Maar werken we door computer en telecom werkelijk efficiënter, of werken we ongemerkt gewoon langer?

Succes is een keuze
Tien reclamecampagnes zijn gisteren beloond met een Effie, een prijs voor een 'effectieve' campagne. Winnaar werd soepdrinker John.

Een boek uit 1934
Altijd als de Eerste Kamer van zich laat horen, klinken weer stemmen om voor eens en altijd korte metten te maken met dit eerbiedwaardige instituut. Het 'houdt snelle besluitvorming maar op', het 'gaat zijn gang maar' en de leden voelen zich, althans in meerderheid, niet gebonden aan coalitieafspraken die aan de overzijde van het Binnenhof worden gemaakt.

Tyco doet overnemingen
Het Amerikaanse concern Tyco International neemt de fabrikant van elektronische producten Raychem Corporation over voor 2,87 miljard dollar (5,9 miljard gulden) aan contanten en eigen aandelen. Raychem heeft een jaaromzet van 1,8 miljard dollar. Tyco verwacht dit jaar een omzet van ruim 22 miljard dollar te behalen. Ook verkoopt het Spaanse telecomconcern Telefónica zijn onderdeel Temesa (onderwaterkabels) voor 280 miljoen dollar aan Tyco- dochter Tyco Submarine Systems. De transactie versterkt volgens Teléfonica de relaties tussen de twee bedrijven, die vorige week al een akkoord sloten voor een project dat Zuid-Amerika, Centraal- Amerika en de Verenigde Staten moeten verbinden via een netwerk van onderzeekabels. Daarmee is 900 miljoen dollar gemoeid. (AP, AFP)

Disney schuldig aan contractbreuk
Walt Disney Corp. heeft zich schuldig gemaakt aan contractbreuk met Jeffrey Katzenberg. Het Amerikaanse filmstudio- en amusementsconcern moet zijn voormalige werknemer behalve een forse bonus ook samengesteld interest van mogelijk tientallen miljoenen dollars betalen. Dat heeft Paul G. Breckenridge, de gepensioneerde rechter die optreedt als arbiter in het geschil tussen de twee partijen, gisteren gezegd. Breckenridge moet nog een aantal getuigen horen alvorens het bedrag te bepalen. Katzenberg, die in 1994 ontslag nam na ruzie met Disney- topman Eisner, eist 250 miljoen dollar aan bonussen voor zijn bijdrage aan succesvolle Disney-tekenfilms. De partijen kwamen eind 1997 tot een gedeeltelijke schikking. (AP)

Proces tegen Microsoft wordt voorgezet
Het proces dat 19 Amerikaanse staten en het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft hebben aangespannen, wordt 1 juni voortgezet. De softwareproducent wordt ervan beschuldigd zijn dominante positie op de softwaremarkt te hebben misbruikt. Daarbij zou Microsoft getracht hebben concurrent Netscape uit de markt te drukken. Er komen getuigenissen van onder meer werknemers van IBM en America Online. (ANP)

Fusie telecombedrijven in Canada
De aandeelhouders van vier regionale telefoonbedrijven in Noordoost- Canada hebben gisteren ingestemd met een fusieplan. De samensmelting van Maritime Tel & Tel (MT&T), NewTel, Bruncor en Island Telecom moet leiden tot het onstaan van een nieuwe telecommunicatiereus, die de naam AtlanticCo krijgt. De onderneming krijgt een kapitaal van ongeveer 3 miljard Canadese dollars (ruim 4 miljard gulden) en 9.000 werknemers. (AFP)

Internetbedrijfjes in VS gaan samen
De Amerikaanse Internetbedrijfjes Healtheon en WebMD gaan fuseren. Ze worden gezamenlijk de toonaangevende aanbieder van gezondheidsinformatie via het Internet. De fusie geschiedt via een aandelenruil ter waarde van 5,5 miljard dollar (11,3 miljard gulden). Microsoft, Excite en Intel zijn van plan tientallen miljoenen dollars te steken in de websites van Healtheon en WebMD. (ANP)


Het liften is ondanks de OV-studentenkaart nog niet uitgestorven. Elke zomer staan weer tientallen reizigers met een rugzak langs de snelweg. Om het meereizen wat minder van toeval te laten afhangen, kan er gebruik worden gemaakt van de Hitchhikerssite. Hier is een overzicht te vinden van chauffeurs die bereid zijn lifters mee te nemen (al dan niet tegen betaling). Bovendien kunnen er oproepen worden geplaatst. (www.hitchhike.non-profit.nl/nl)

NRC Webpagina's
20 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)