U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer de eerste aflevering van een serie over de Kosovaarse vluchtelingen die vorige week in Ermelo zijn aangekomen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Verslag van de aandeelhoudersvergadering van Shell en een parlementslid uit Tsjaad die protesteert tegen een project van Shell in dat land. Ook een reportage over dwangneurosen. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Onder meer een gesprek met de oud-premier van Israel Shimon Peres over hoe vredesonderhandelingen in zijn werk gaan. Verder een verslag van de verspreiding van de Kosovaarse krant in ballingschap Koha Ditore in Skopje en een gesprek met de Britse historicus Anthony Beevor over zijn boek over de slag om Stalingrad. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Topman. Met deze keer een portret van oud-topman van Unilever, Morris Tabaksblat. Na zijn studie rechten en militaire dienst, kwam Tabaksblat in 1964 in dienst bij Unilever. Tot zijn meest strategische zetten worden onder meer de overnames van Elizabeth Arden, Faberge & Calvin Klein gerekend. Ned.3, 19.53-20.23u.

Begraven in de hemel. BBC-documentaire over wetenschappers die in de bevroren delen van de Andes op zoek zijn naar geofferde Inca- kinderen. Ned.2, 19.36-20.31u.

AMUSEMENT

Op reis. Slotaflevering gaat over de 400 kilometer lange Flamenco-route in Andalusië. O.a. wordt een bezoek gebracht aan een groot openlucht flamencospektakel in Granada. Ned.3, 20.53-21.22u.

PRAATPROGRAMMA

Mtwee. Een gesprek over Ajax als 'jodenclub' met R. Naftaniël van het Centrum informatie en documentatie Israel. Ook standup-komiek Raoul Heertje zal hierop reageren. Verder o.a. professor Kolff, uitvinder van de kunstnier en een samenvatting van de wedstrijd Fortuna Sittard-PSV. Ook de wekelijkse column van Henk Spaan en een muzikale bijdrage van de groep Zap Mama. Ned.2, 23.00-23.50u.

Barend & Van Dorp. Ajax-aanvoerder Danny Blind praat over zijn nieuwe functie als directeur spelersbeleid bij Ajax en scheidsrechter Jaap Uilenberg die wegens zijn leeftijd moet ophouden met fluiten, maar liever door wilde gaan. RTL4, 23.15-24.00u.

Het laatste oor. Theo van Gogh praat met Tweede-Kamerlid Maarten van Poelgeest (GroenLinks) en arabist H. Jansen over de hypocrisie van dodenherdenking en bevrijdingsdag. Veronica, 0.05-0.35u.

KUNST

Sex, censorship and the silver screen. Serie over censuur in de film gepresenteerd door Raquel Welch. Afl.: Hollywood comes of age. BBC2, 1.20-2.10u.

FILM

Rambo - First Blood II (George P. Cosmatos, 1985, VS). Geweldsorgie met Sylvester Stallone werd een ongekend kassucces in Amerika en ontketende een ware Rambo-rage. In Engeland echter omstreden vanwege het vermeende kopieergedrag van een massaslachter in Hungerford. Een tot de tanden toe gewapende John Rambo wint twaalf jaar na dato alsnog de Vietnamoorlog door een bloedbad onder Vietnamezen aan te richten. SBS6, 20.30-22.10u, onderbroken door reclame.

Ernest Goes to School (Coke Sams, 1994, VS). Pijnlijk infantiele klucht over buschauffeur die weer plaatsneemt in de schoolbanken. Voor de echte die hards die aan Ernest Goes to Camp, Ernest Saves Christmas, Ernest Goes to Jail en Ernest Scared Stupid niet genoeg hadden. RTL5, 20.30-22.10u, met reclame.

City Hall (Harold Becker, 1995, VS). Paleisintrige over de politieke machtspelletjes rondom New-Yorkse burgemeester (Al Pacino) vertilt zich aan de grote hoeveelheid maatschappelijke thema's die het wil aansnijden. Scenario van voormalig loco-burgemeester Ken Lipper. VRT, 21.25-23.15u.

Seven (David Fincher, 1995, VS). IJzingwekkende thriller over de zoektocht naar een seriemoordenaar jaagt met veel gevoel voor timing de kijker de schrik om het hart. Met o.a. Brad Pitt en een einde dat nu al klassiek te noemen is. Net5, 22.00- 00.10u, met reclame.

Demolition Man (Marco Brambilla, 1993, VS). Stallone-fans kunnen direct na Rambo doorschakelen naar deze vermakelijke actiekomedie, waarin Stallone zijn Rambo-imago met zichtbaar plezier op de hak neemt. Als John Spartan belandt hij in een toekomstige Brave New World, waarin vloeken en seks is verboden, maar de strijd met zijn sadistische aartsvijand Wesley Snipes onverminderd voortdendert. Veronica, 22.00-00.05u, onderbroken door reclame.

Denise calls up (Harold Salwen, 1995, VS). Low-budget satire volgt een aantal jongeren die alleen contact hebben via de telefoon en elkaar nooit in levende lijve ontmoeten. Natuurlijk ontbreekt de telefoonseks niet, maar deze is weinig opwindend, iets wat voor de gehele film opgaat. Canvas, 23.10-00.30u.

A Fish in the Bathtub (Joan Micklin Silver, 1998, VS). Relatiekomedie over een echtpaar van wie het huwelijk na veertig jaar op de klippen loopt. Ned.3, 23.18-00.50u.

New York Cop (Toto Marakawa, 1993, VS). Mira Sorvino in een van haar vergeten rollen, voordat ze een Oscar ontving voor haar rol in Woody Allens Mighty Aphrodite. Zus van een gangsterbaas neemt een gewonde Japanse agent onder haar hoede. RTL4, 00.00-01.35u, met reclame.

The Bedroom Window (Curtis Hanson, 1987, VS). In met verwijzingen naar Hitchcock-films doorspekte thriller is vrouw vanuit een raam getuige van een moord. Hanson regisseerde later de thriller The Hand that Rocks the Cradle en de film noir L.A. Confidential. BBC1, 00.00-01.50u.

Phantasm (Don A. Coscarelli, 1979, VS). Bizarre horrorfilm met zwarte humor werd door 26-jarige regisseur zelf geschreven, geproduceerd, gefotografeerd en gemonteerd. Twee jongens willen het fijne weten van de mysterieuze vliegende bollen die op een begraafplaats het bloed uit de schedels wegzuigen. Kreeg twee vervolgen. BBC1, 01.50- 03.10u.

The Moon is Blue (Otto Preminger, 1953, VS). Destijds gewaagde komedie staat te boek als een van de eerste films die de Production Code van Hollywood trotseerden door woorden als 'maagd' en 'minnares' te handhaven. Op F. Hugh Herberts toneelstuk gebaseerd blijspel volgt naïef meisje op vrijersvoeten. Met William Holden, David Niven. BBC2, 02.10-04.00u, zwart-wit.

En nagesynchroniseerd:

The Super Cops (Gordon Parks, 1973, VS). ARD, 02.00-03.30u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
7 MEI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)