U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Nieuwjaarsdag is ook in 2000 normale dag'
Een jaarwisseling als alle andere. "Een normale dag, business as usual." Hoeders van de openbare orde moeten bij de komende jaarwisseling rekening houden met de bekende brandende kerstbomen. Mogelijk zal er uitbundiger gefeest worden dan gewoonlijk: er begint per slot van rekening een nieuw millennium. Tot die voorspelling komt een commissie onder leiding van de commissaris van de koningin in Groningen, Hans Alders, die in opdracht van de regering de gevolgen van de millenniumbug in computers in kaart heeft gebracht.

Veronica haalt Big Brother naar Almere
Nederland krijgt zijn eigen versie van The Truman Show. In deze Amerikaanse speelfilm werd een man dag en nacht gefilmd met een verborgen camera zonder dat hij dit zelf wist.

Korthals wil geen verbod tv rechtbank
Er komt geen verbod op televisiecamera's in rechtszalen. Minister Korthals (Justitie) vindt dat een dergelijk verbod te veel botst met het belang van openbaarheid. Hij stelt dat rechters per geval moeten kunnen beslissen of zij camera's toelaten bij rechtszaken.

Verdwaald in 'ons huis'
Wie eens wil weten hoe het is om dronken de weg kwijt te zijn in het Witte Huis, moet de cd-rom The White House is our house aanschaffen. Maar wie zich wil verdiepen in het gebouw en de geschiedenis van zijn bewoners kan beter een boek kopen.

Verliezen bij regionale radio
Elf van de dertien regionale radiostations hebben vorig jaar verlies geleden. Samen stonden zij voor 4,1 miljoen gulden in de min. Bij ongewijzigd beleid zal dit in 2001 oplopen tot meer dan 10 miljoen gulden. Dit blijkt uit een onderzoek naar de financiële situatie van de regionale radiostations in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, zo meldt weekblad Adformatie. (ANP)

Etten-Leur houdt Servische tv
De Servische televisiezender RTB blijft voorlopig uitzenden op de kabel in Etten-Leur. Het college van B en W wil niet onderzoeken of de uitzendingen in strijd zijn met de Nederlandse wetgeving aangaande discriminatie op grond van etnische afkomst, godsdienst of politieke overtuiging. Dat antwoorden B en W vandaag aan GroenLinks. Volgens deze partij verdedigt de Servische zender RTB de etnische zuiveringen in Kosovo.

Lichte omzetgroei SAP
De Duitse software-ontwikkelaar SAP, concurrent van Baan, heeft in het eerste kwartaal zijn omzet met 1 procent zien stijgen tot 965 miljoen Duitse mark (bijna 1,1 miljard gulden). Dit is volgens het concern een goede prestatie omdat de totale softwaremarkt is gekrompen. SAP wil dit jaar meer gaan inzetten op de verkoop van software via het internet.

Barnesandnoble.com
Het Amerikaanse Barnesandnoble.com gaat naar de beurs. De boekverkoper-via-internet, eigendom van de Amerikaanse boekverkoper Barnes & Noble en het Duitse mediaconglomeraat Bertelsmann, doet een emissie van 25 miljoen aandelen - ongeveer 18 procent van het bedrijf - voor 12 dollar per stuk. Barnesandnoble.com hoopt daarmee omgerekend 615 miljoen gulden binnen te halen. De uitgiftedatum staat nog niet vast.

Getronics plaatst nieuwe aandelen
Automatiseerder Getronics geeft voor 2 miljard gulden aan nieuwe aandelen uit. Dat geld is nodig voor de overname van het Amerikaanse Wang. Getronics betaalt hiervoor 3,7 miljard gulden. De eerste 1,1 miljard aan aandelen wordt onderhands geplaatst. Daarover heeft Getronics al afspraken gemaakt met drie institutionele beleggers.(ANP)

Regionale omroepen in rode cijfers
Elf van de dertien regionale omroepen zijn vorig jaar in de rode cijfers beland. De provinciale publieke omroepen (twee in Zuid-Holland, één in elke andere provincie) maakten samen 4,1 miljoen gulden verlies. Dat bericht Adformatie. Het marketing- en reclamevakblad citeert uit een vertrouwelijk onderzoek naar de financiële situatie van regionale radiostations dat in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is uitgevoerd. Bij ongewijzigd beleid zal het verlies volgens het rapport in 2001 opgelopen zijn tot meer dan tien miljoen gulden. De tekorten variëren van 85.000 gulden bij Omroep Brabant tot bijna een miljoen bij Radio Drenthe. (Redactie Economie)


Goudkust stopt wegens de lage kijkcijfers. De soap werd destijds aangekondigd als de eerste grote investering van SBS6 in eigen drama en markeerde in 1996 het begin van SBS6 als professionele, brede familiezender. Het voortbestaan van de serie werd al eerder bedreigd, de kijkcijfers waren vanaf het begin te laag en groei bleef uit. Een zoektocht op Internet bevestigt de geringe populariteit: aan andere soaps zijn tientallen sites gewijd, aan Goudkust slechts enkele. Zie bijvoorbeeld (www. sbs6.nl/drama) en (www.01first.nl/marc/goudkust.html)

NRC Webpagina's
7 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)