U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Spektakel. Special over beeldhouwster Sara de Swart, de 'muze van de Tachtigers' op wie schrijver en schilder Eduard Karsen obsessief verliefd werd. Aan de hand van gesprekken met Tachtigerskenner Rein van der Wiel en een achterneef van De Swart wordt geprobeerd de moeizame relatie te reconstrueren. ,,Ik voelde dat ik die vrouw nimmer bereiken zou. Maar tien magneten trokken mij tot haar aan. Op bevel van de rechtbank moest Karsen zijn excuses aanbieden voor herhaaldelijk stalken. Radio 5, 17.02-18.00u.

Het roze Rijk. Hetero's die met een buitenlandse partner willen trouwen en samen gaan wonen in Nederland, kunnen dat makkelijker dan homo's die hetzelfde willen middels een geregistreerd partnerschap. Er worden hogere inkomenseisen gesteld. Een homostel is inmiddels naar de rechter gestapt en D'66 heeft kamervragen gesteld. Ook over vrijwilligers die zich ontfermen over oudere homo's die zich geïsoleerd voelen. Radio 5, 18.02-19.45u.

ZONDAG

O.V.T. De katholieke kerk zond duizenden missionarissen over de hele wereld uit om de heidenen te 'redden'. De thuisblijvers naaiden, haalden geld en zilverpapier op en voetbalden voor de missieposten. Ooggetuigen vertellen over missie-liefde. Radio 1, 10.00-12.00u.

Klassiekenzo. Aandacht voor Reigen, de nieuwe productie van de Nationale Reisopera, Frank Groothofs cd De terugkeer van Odysseus en een gesprek met Hans Vroomans over het Metropole Orkest. Radio 4, 13.00-14.00u.

Schepper & Co. Magazine over geloof en samenleving. Vandaag onder meer over Prinses Juliana. Radio 5, 15.00-17.00u.

Weekendcafé. Thema-uitzending over allochtonen en drama. Allochtonen worden op tv, in film en op de planken altijd in probleemsituaties afgebeeld. Spelen vooroordelen daarbij een rol? Vier allochtone acteurs discussiëren. Radio 2, 16.00-18.00u.

BuZz. Annemarie Eigenhuis, de nieuwe voorzitter van het Landelijke Actie Komitee Scholieren (LAKS) praat over idealisme en liefde, en geeft een vernietigend oordeel over het studiehuis. Radio3, 18.00-20.00u.

NRC Webpagina's
24 EN 25 APRIL 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)