U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Journaal veroordeelt bombarderen tv-zender
Het NOS Journaal heeft bij minister F. de Grave (Defensie) geprotesteerd tegen het NAVO-bombardement van het gebouw van de Servische staatstelevisie in Belgrado. In een brief vraagt de hoofdredactie van het Journaal De Grave of hij alles in het werk wil stellen om nieuwe NAVO-aanvallen op de zender te voorkomen.

Servische televisie blijft doelwit Navo
De NAVO zal de Servische staatstelevisie blijven bestoken. Woordvoerder Ken Bacon van het Pentagon noemde de staatszender RTS gisteren ,,evenzeer onderdeel van Milosevic' moordmachine als het leger."

BBC wil de Schotten te vriend houden
De smeulende muiterij onder journalisten van de BBC, de Britse publieke televisie, is deze week opnieuw opgelaaid. Jeremy Paxman en Kirsty Wark, die beurtelings het actualiteitenprogramma Newsnight presenteren, hebben woedend gereageerd op plannen om hun programma aan te passen voor kijkers in Schotland, Noord-Ierland en Wales.

Bezwaren Rome tegen telecomfusie
De Italiaanse minister van Financiën, Vincenzo Visco, vindt de voorgestelde fusie tussen Telecom Italia en Deutsche Telekom onaanvaardbaar zolang het Duitse bedrijf nog in handen van de staat is.

Chernobylvirus treft maandag pc's
Virusdeskundigen waarschuwen voor een computervirus dat nog gevaarlijker is dan Melissa. Het CIH-virus, ook wel Chernobyl-virus genoemd, wordt op 26 april actief. Op die dag gebeurde, dertien jaar geleden, de ramp met de kerncentrale in het Oekraïense Tsjernobyl.

De prijs van ... E-mail
Het nummer was in gesprek. 'Probeert u het later...' Even snel e-mailen, omdat het zo gemakkelijk is en veel sneller dan een brief posten. Maar het inloggen lukt niet, er zijn problemen met de opbouw van de site of het duurt vreselijk lang. Het dynamische en moderne medium Internet blijkt in de praktijk helaas vaak star en traag. Een goede provider, een bedrijf dat toegang biedt tot Internet en elektronische post afhandelt, scheelt een stuk.


Voor het lek dat vorige week in Microsofts Internet Explorer 5 werd ontdekt bestaat inmiddels een oplossing. Het bleek voor websitemakers mogelijk om na te gaan hoe vaak, wanneer en door wie hun site wordt toegevoegd als favoriet ('bookmark') aan de browser. Microsoft stelt gratis reparatieprogramma's beschikbaar voor dit lek, en enkele eerder ontdekte privacyproblemen in Explorer. De programma's, die alleen werken voor de Engelstalige versie van Explorer 5, zijn te vinden op de website van het bedrijf. (www.microsoft.com)

NRC Webpagina's
24 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)