U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bouterse ziet af van vrijgeleide
DEN HAAG, 24 APRIL. De van grootschalige drugshandel verdachte ex-legerleider van Suriname, D. Bouterse, zal geen gebruik maken van het aanbod van de Haagse rechtbank om als vrij man een getuigenverklaring in Nederland af te leggen. Eerder deze maand besloot de rechtbank dat het OM aan Bouterse een vrijgeleide moest geven. Hij zou dan in Nederland kunnen getuigen in de zaak van twee mede-drugsverdachten, met als toezegging dat hij niet zou worden opgepakt voor in het verleden gepleegde strafbare feiten.

Miljarden nodig voor hulp Balkan
WASHINGTON, 24 APRIL. De Balkanlanden die economisch worden getroffen door de oorlogsactiviteiten van de NAVO tegen Joegoslavië, hebben veel meer financiële hulp nodig dan de ruim 2 miljard dollar die Wereldbank en Internationaal Monetaire Fonds (IMF) in een gezamenlijk plan hebben geraamd. Het gaat om betalingsbalans- en begrotingssteun om te voorkomen dat de economieën van Albanië, Bosnië, Kroatië, Macedonië, Roemenië en Bulgarije in een crisis raken.

CDA laakt reactie Kok op rapport over Bijlmerramp
DEN HAAG, 24 APRIL. CDA-leider De Hoop Scheffer heeft zich gestoord aan de reactie van premier Kok op het rapport van de enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer. Hij vindt het ,,buitengewoon vreemd'' dat de premier al conclusies van de commissie ter discussie stelt voordat hij weet of die door de Tweede Kamer worden overgenomen.

Legionella in Friesland
SCHARSTERBRUG, 24 APRIL. De legionellabacterie die woensdag in sauna De Woudfennen in het Friese Scharsterbrug is aangetroffen, blijkt van hetzelfde type te zijn als de bacterie die 23 bezoekers van de West-Friese Flora in Bovenkarspel het leven kostte.

Onderzoek naar raadslid
DEN HAAG, 24 APRIL. Het partijbestuur van GroenLinks laat een onafhankelijk onderzoek verrichten naar de handelwijze van haar Haagse gemeenteraadslid A. Daskapan, tevens directeur van de stichting Regionale Steunfunctie Allochtonen (RSA).

Londen verbiedt Koerdische tv
LONDEN, 24 APRIL. Groot-Brittannië heeft gisteren het Koerdische (satelliet)televisiekanaal Med-TV gesloten. De Onafhankelijke Televisie Commissie (ITC) vindt dat de uitzendingen uitspraken bevatten die ,,waarschijnlijk aanmoedigen of aanzetten tot misdaad of leiden tot onlusten''.

Protest NOS
ROTTERDAM, 24 APRIL. Het NOS Journaal heeft bij minister De Grave geprotesteerd tegen het NAVO-bombardement van de Servische televisie in Belgrado.

Verlies PSV
ROTTERDAM, 24 APRIL. PSV heeft gisteren met 1-0 verloren van De Graafschap, een nederlaag die het uitzicht op de Champions League vertroebelt.

NRC Webpagina's
24 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)