U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peter Arnett weg bij CNN
CNN wil af van zijn ster-verslaggever Peter Arnett. De onderhandelingen over zijn vertrek zijn in volle gang.

'Groeiverstoring door het millenniumprobleem'
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waagt zich in zijn World Economic Outlook voor het eerst aan een analyse van de effecten van het millenniumprobleem op de groei. Geen harde cijfers, maar wel indicaties.

Endemol mikt op uitzenden via Internet
Televisieproducent Endemol denkt op termijn een fors deel van de omzet en winst te behalen door uitzendingen te maken voor het computernetwerk Internet. Binnen enkele maanden maakt het bedrijf de partners bekend met wie de uitzendingen worden gerealiseerd.

KPN vaart wel bij geruchten
KPN profiteerde ook vanochtend van de speculaties over een mogelijke fusie tussen Deutsche Telekom en Telecom Italia. Sinds het bekendworden van het fusievoornemen van de Duitse en Italiaanse telecommunicatieconcerns stijgt de koers van KPN op het Damrak. Zelfs in de neergaande beurs van vanochtend ging KPN nog 60 eurocent omhoog naar 41,00 euro.

Politiek stemt in met telecom-fusie
De Italiaanse en Duitse regeringen hebben in principe het groene licht gegeven voor de aanstaande fusie van de bedrijven Telecom Italia en Deutsche Telekom, wat de grootste fusie ooit zou zijn. Het centrum-linkse kabinet in Rome, dat een golden share (controlerend belang) van 3,4 procent in Telecom Italia heeft, heeft daar twee voorwaarden aan verbonden.

'Goed bezig, Herman!'
Herman begint bij klussers al aardig bekend te worden. Levensgroot prijkt zijn kartonnen gestalte in de Bouwmarkt, en regelmatig duikt hij ook op in foldermateriaal van winkelketens als Gamma, Praxis en Karwei. Volgens een eerste peiling weet intussen 70 procent van de doelgroep wie Herman is: de hoofdpersoon van een serie Postbus 51-filmpjes die telkens eindigen met de boodschap ,,Wie milieubewust klust, is zeker goed bezig." En dat is ook wat hem in elk filmpje door iemand uit de familie-, vrienden- of kennissenkring wordt toegevoegd: ,,Goed bezig, Herman."


What's in a moon? Vandaag hebben we een four day moon, volgens Inconstantmoon.com, en dus is vanavond de 'Mare Foecunditatis' te zien. Deze (mooie) site werkt zo: op een kalender kies je een dag en op de bijbehorende pagina lees je uitgebreid wat er 's avonds op de maan aan landschappen te zien is. Inclusief foto's van de genoemde kraters en andere maanplekken. Een begrippenlijst geeft uitleg over zaken als classificering van kraters. (www.inconstantmoon.com)

NRC Webpagina's
20 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)