U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peter Arnett weg bij CNN

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 20 APRIL. CNN wil af van zijn ster-verslaggever Peter Arnett. De onderhandelingen over zijn vertrek zijn in volle gang.

Arnett, die een Pulitzer-prijs won voor zijn Vietnam-verslaggeving voor Associated Press en wereldberoemd werd om zijn reportages vanuit Bagdad in de Golfoorlog, kwam vorig jaar in opspraak toen hij betrokken raakte bij een op weinig feiten gebaseerde reportage over 'Operation Tailwind': het veronderstelde bombarderen van overlopers met gifgas door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog. CNN moest het verhaal later intrekken en het leger excuses aanbieden.

Zelf houdt Arnett vol dat zijn betrokkenheid bij deze canard minimaal was, maar CNN denkt daar kennelijk anders over. Sinds de affaire is zijn relatie met CNN moeizaam. Hij is opvallend afwezig bij de berichtgeving rond het Kosovo-conflict. De nieuwszender verklaarde dat tot dusver uit de geringe Balkan-ervaring van Arnett.

Het bericht over het vertrek van Arnett beleefde zijn primeur op de Internet-roddelrubriek Drudge Report en werd gisteren overgenomen door de grote kranten. (Reuters)

NRC Webpagina's
20 APRIL 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)