U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederland haalt Kosovaren uit Macedonië op
DEN HAAG, 20 APRIL. Nederland gaat vluchtelingen uit Kosovo ophalen. Het kabinet is van mening dat de situatie in Macedonië het afgelopen weekeinde dermate is verslechterd dat Nederland nu 'actief' vluchtelingen moet opvangen.

Ver strekkend akkoord uitstoot van kooldioxide
DEN HAAG, 20 APRIL. Het kabinet en de ondernemersorganisatie VNO-NCW hebben een ver strekkend akkoord met elkaar bereikt om de uitstoot van COI,2 (kooldioxide) te verminderen. Met de overeenkomst, waarmee de partijen hopen het zogeheten broeikaseffect tegen te gaan, zijn investeringen door het bedrijfsleven in milieuvriendelijke technologieën gemoeid ter waarde van miljarden guldens.

Kritiek in VS op 'coffeeshop mentality'
WASHINGTON, 20 APRIL. Het Nederlandse drugsbeleid ligt opnieuw onder vuur in Amerika. Het gezaghebbende tijdschrift voor internationale betrekkingen Foreign Affairs publiceert in zijn mei/juni nummer een vernietigend artikel onder de titel 'Hollands halfbakken drugsexperiment'.

'Mijnongeluk was te vermijden'
ROTTERDAM, 20 APRIL. De nationale ombudsman M. Oosting noemt de gang van zaken rond twee ongevallen met AP-23 landmijnen, waarbij in 1983 en 1984 acht mensen om het leven kwamen, ,,onthutsend''. Hij is van oordeel dat de ongelukken hadden kunnen worden voorkomen.

Willi Stoph (84) overleden
BERLIJN, 20 APRIL. Willi Stoph, premier van de DDR tot de val van de Muur in november 1989, blijkt vorige week op 84-jarige leeftijd te zijn overleden. In het begin van de jaren negentig ontliep Stoph een proces wegens betrokkenheid bij de dood van Oost-Duitsers die over de Muur probeerden te vluchten, omdat hij te ziek was.

Voorstel openheid topbeloningen
DEN HAAG, 20 APRIL. De salarissen van bestuurders moeten met naam en toenaam in het jaarverslag van de onderneming worden vermeld, net als de optieregelingen. De openbaarmaking moet meer helderheid geven over de beloning van de top van het bedrijfsleven.

VLSI versterkt positie personeel bij overname
ROTTERDAM, 20 APRIL. VLSI Technologies, de Amerikaanse chipmaker waarop Philips een bod van 1,8 miljard gulden heeft uitgebracht, heeft contracten afgesloten die de positie van het uitvoerend management en andere werknemers bij een vijandige overname versterken. Dat blijkt uit documenten die VLSI heeft gedeponeerd bij de SEC, de Amerikaanse beurstoezichthouder.

NRC Webpagina's
20 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)