U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Hier en daar tranen
Sinds gisteren hebben we er een Bijlmerpatiënte bij: de huilende ex-minister Maij Weggen. Of liever gezegd twee patiënten, want voormalig burgemeester van Amsterdam, Ed van Thijn, is ook getraumatiseerd. Hij had het nog steeds op het netvlies staan, zei hij, terwijl hij nog net niet in tranen uitbarstte. 's Nachts zag hij de beelden voorbijtrekken. De rest van zijn leven zal het hem bijblijven, zei hij met gesmoorde stem tegen de verslaggever van Netwerk na het enquêteverhoor.


T V   V O O R A F :


De mensen van de Dijk
Op de Zeedijk was een filmploeg aan het werk, dat had ik al gehoord, want ik woon om de hoek. Een portret waren ze aan het maken, een docusoap in twaalf afleveringen over het nieuwe elan in een straat die door de bewoners en de politie een paar jaar geleden al was afgeschreven omdat de problemen er onoplosbaar leken.


F I L M   V O O R A F :


Poezen zoeken
Met ruim dertigduizend bezoekers was in 1996 ook in Nederland de derde speelfilm van Cédric Klapisch, Chacun cherche son Chat, een verrassend hitje. De surprise zit vooral in de bedrieglijke simpelheid van een low-budgetfilm zonder sterren en met veel personages die zichzelf vertolken, waaruit de achtergrond van Klapisch als documentairemaker blijkt.

NRC Webpagina's
12 MAART 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)