U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alcatel: 12000 man weg na winstexplosie
De Franse telecommunicatiegroep Alcatel ontslaat 12.000 mensen, het merendeel in de Verenigde Staten. Dat deelde president-directeur Tchuruk gisteren mee na de bekendmaking van een verdrievoudiging van de winst over 1998 tot 2,34 miljard euro.

Adelaar Wolters voor keus van fladderaar Elsevier
Forse winstgroei voor Wolters Kluwer, een winstdaling bij Reed Elsevier. Beide uitgevers worstelen met de overgang naar het elektronische tijdperk. Worstelt Wolters Kluwer zoveel beter?

Alles kan en alles mag
Aegon doet een recordovername in de VS. Fortis volgt. Philips doet een vijandig bod op chipmaker VLSI, Nederlandse banken worden genoemd als kapers bij een Franse bankfusie. Zomaar een paar weekjes Nederlands bedrijfsleven. Spannend? Voor de liefhebbers wel.

Microsoft met 3Com in thuisnetwerken
Softwaregigant Microsoft en 3Com, Amerikaanse fabrikant van computernetwerken, hebben gisteren bekendgemaakt dat ze samen netwerkproducten voor de gewone consument gaan ontwikkelen. Die moeten het mogelijk maken om met meerdere computers op dezelfde Internet- en printaansluiting te werken. Computernetwerken vinden al in grote mate hun weg naar de zakelijke klanten. (KRF, ANP)

Fors verlies voor Rood Technology
Chiptester Rood Technology heeft in 1998 12,8 miljoen gulden verlies geleden. In 1997 maakte het bedrijf nog een bescheiden winst van 93.000 gulden. Het verlies is vooral te wijten aan het afstoten van een deelneming in het Verre Oosten en herstructureringen binnen de holding en de vestiging in Duitsland. Lichtpuntje was de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening in Europa, die steeg van 131.000 gulden in 1997 naar 1,349 miljard vorig jaar. De omzet van de testactiviteiten steeg met 10 miljoen gulden, vooral dankzij een langjarig contract met het Duitse Siemens.


Vandaag vonden de laatste verhoren (o.a. van oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager) van de parlementaire enquête naar de Bijlmerramp plaats. Wie de afgelopen weken de draad is kwijt geraakt, en nog eens precies wil nalezen wat er fout ging na de ramp en wie zich waarom aan welke verantwoordelijkheden heeft onttrokken, kan terecht op het Web. Op de NRC Webpagina's vindt u alle artikelen over de Bijlmer-enquête (www.nrc.nl). De NOS heeft een archief van alle verhoren in RealVideo.

(www.nos.nl)

NRC Webpagina's
12 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)