U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok en Lubbers laken houding Israel na ramp
DEN HAAG, 12 MAART. Premier Kok en zijn voorganger Lubbers hebben voor de enquêtecommissie hun ontevredenheid geuit over de opstelling van Israel in de nasleep van de Bijlmerramp. Vooral de mededeling van de commissie dat El Al nu pas vrachtdocumenten overhandigt die ruim een jaar geleden vanuit New York naar Israel zijn gestuurd, wekte gisteren de verontwaardiging van Kok. ,,De conclusie die ik hieruit trek is dat men het in Israel pas serieus is gaan nemen toen het bloedserieus werd'', aldus Kok, doelend op de parlementaire enquête.

Turkse vrouwen beëindigen actie
AMSTERDAM, 12 MAART. De vijftien Turkse vrouwen die de afgelopen 39 dagen in hongerstaking waren, hebben vanmorgen hun actie beëindigd. Zij zeggen er van overtuigd te zijn geraakt dat politici geen positieve stappen meer willen nemen onder druk van de hongerstaking. De 31 Marokkaanse mannen die in hongerstaking zijn, gaan in elk geval tot dinsdag door.

Jarige NAVO telt vandaag negentien leden
BRUSSEL, 12 MAART. Polen, Tsjechië en Hongarije treden vandaag officieel toe tot de NAVO. Deze voormalige Warschaupactlanden brengen het aantal leden van het bondgenootschap op negentien. In de Truman Library in het Amerikaanse Independence (Missouri) leggen de Poolse, Tsjechische en Hongaarse ministers van Buitenlandse Zaken vanavond hun zogeheten instrument van toetreding neer.

Oost-Timor mag zijn toekomst zelf bepalen
JAKARTA, 12 MAART. De bevolking van Oost-Timor mag zich voor de zomer in een ,,rechtstreekse stemming'' uitspreken over de toekomst van het eilanddeel. Indonesië en Portugal hebben hierover vannacht overeenstemming bereikt.

Weer botsingen in Gazastrook
GAZA, 12 MAART. Ongeveer 85 Palestijnen raakten gisteren gewond bij nieuwe botsingen met de politie in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Woensdag vielen er twee doden toen betogers hun woede koelden nadat een Palestijns tribunaal een 25-jarige inwoner van Rafah ter dood had veroordeeld wegens moord op een Palestijnse politieman, in februari.

Fusieplan BNP stuit op verzet
PARIJS, 12 MAART. De raden van commissarissen van Société Générale en Paribas wijzen het 'driewegfusieplan' van Banque National de Paris af. Zij achten het voorstel onvoordelig en onuitvoerbaar. Op de beurs van Parijs bleven beleggers enthousiast voor het plan.

Hoogovens laat Waals bedrijf los
BRUSSEL, 12 MAART. De Waalse regering beschouwt Hoogovens niet langer als partner van het Waalse staalbedrijf Boël. Dit heeft de Waalse premier Collignon gisteren bekendgemaakt. Hoogovens liet gisteren weten dat de Waalse regering besloot ,,een oplossing na te streven die leidt tot het vertrek van Hoogovens''.

NRC Webpagina's
12 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)