U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Deskundigen
Hoe zit het met tv-professor dr. Helene Dupuis? Is ze politica of vrouw van de wetenschap der medische ethiek? Ze staat hoog genoteerd voor een VVD-zetel in de Eerste Kamer. Tegelijkertijd is ze een gewild studiodeskundige. Schaars als vrouwelijk hoogleraar, presentabel en met grote stelligheid. Dat zien de kijkers graag. Zoveel medische onderwerpen waar ze de ethische kant van kan belichten. De telefoon in Leiden blijft rinkelen. Een hoog Buitenhof-gehalte. Maar nu heeft de partij haar opgeëist.


T V   V O O R A F :


Een antisemitisch toneelstuk?
In een serie die de 'affaires' van de afgelopen decennia oprakelt, mag Fassbinder niet ontbreken. Het voornemen van de student Johan Doesburg het omstreden toneelstuk Het vuil, de stad en de dood voor zijn eindexamen aan de theaterschool op te voeren, leidde twaalf jaar geleden tot emotionele discussies tussen joden die het stuk antisemitisch vonden en kunstenaars en politici die in de bres sprongen voor de vrijheid van meningsuiting.


F I L M   V O O R A F :


Pulp Fiction
Dat Pulp Fiction iets te lang duurt om alle aandacht tot de laatste minuut gevangen te houden ligt aan de hoge kwaliteit van de dialogen.

NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)