U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Steeds meer gaten in defensie van Microsoft
Microsoft heeft het moeilijk in het het proces waarin de Amerikaanse justitie de softwaregigant beschuldigt van monopoliepraktijken. Deze week mislukte een video-vertoning.

Clintons weten Chelsea niet uit pers te houden
Met een bittere verklaring hebben president Clinton en zijn vrouw Hillary hun ,,diepe teleurstelling" uitgesproken dat het roddelblad People een omslagartikel heeft gewijd aan hun dochter Chelsea. Het blad doorbreekt daarmee de ongeschreven regel dat de media zich terughoudend opstellen in hun berichtgeving over de bijna 19-jarige presidentsdochter.

Sanering bij HMG stuwt winst fors op
De harde saneringen bij Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter RTL4, RTL5 en Veronica, hebben vorig jaar geleid tot een fors hoger resultaat. De nettowinst steeg met 46 miljoen gulden tot 56 miljoen.

Beterschap!
Wie actief belegt speurt de markten af naar het hoogste rendement tegen de laagste tarieven. Het aanbod van beleggingsproducten voor particulieren is echter een ondoordringbaar oerwoud dat, anders dan echte regenwouden, iedere week groter wordt.

René Stokvis - NOS
Oprichter René Stokvis koopt definitief het belang van 50 procent in zijn productiebedrijf Stokvis Produkties terug van de NOS. Stokvis noemt als reden dat de diverse omroepverenigingen in de toekomst zelf meer als producenten zullen optreden.

Reisbranche overwint millenniumbug
De Amerikaanse reisorganisaties hebben gisteren bij een test aangetoond dat ze het milleniumprobleem met computers de baas zijn. Voor het eerst konden reizigers bij de grote luchtvaart-reserveringsbureaus tickets kopen voor vluchten die op 1 januari 2000 vertrekken. De computers hadden zich kunnen 'vergissen' met de datum 1 januari waardoor chaos zou zijn ontstaan, maar dat gebeurde niet. ,,Ik ben blij dat het voorbij is", zei een vermoeide Ronnie Hauptman, de 'millenniumdirecteur' van Galileo International, in omzet het tweede reisreserveringsbedrijf ter wereld. ,,Onze inspanningen hebben zich terugbetaald." (Reuters)


Een avondje uit kan tot in detail gepland worden via het wereldwijde web. Zo zijn er verscheidene bioscoopagenda's waar je op stad of film kunt zoeken. Bij de Belbios (www.belbios.nl) kun je sinds deze week reserveren en de Bioscoopagenda is handig door de links naar recensies (www.telebyte.nl). Reserveren en betalen kan ook bij Theater & Concert Online (www.concert.nl) waar alle voorstellingen van jazz tot cabaret zijn opgenomen. Een restaurant vind je bij Dinnersite, naar eigen zeggen 'de grootste restaurantgids van Nederland'
(www.dinnersite.nl).

NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)