U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuwe aanbieder Ben aast op eenvijfde GSM- markt
Ben, de gezamenlijke onderneming van Tele Danmark en Belgacom wil voor het einde van dit jaar 180.000 tot 230.000 klanten hebben. Ben zal vanaf donderdag als vijfde bedrijf mobiele telefonie gaan aanbieden in Nederland. Het biedt voorlopig alleen dekking in de Randstad en zegt daar de goedkoopste aanbieder te zijn.

AT&T sluit grote deal met Time Warner
Telefoonmaatschappij AT&T en mediaconcern Time Warner zullen een joint venture oprichten waardoor kabelabonnees van Time Warner voortaan telefoonverbindingen kunnen krijgen van AT&T. Dat hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt.

Vergeer weg uit hoofdredactie AD
Adjuct- hoofdredacteur W. Vergeer van het Algemeen Dagblad is uit zijn functie ontheven. In een schriftelijke verklaring aan de redactie heeft hoofdredacteur P. van Dijk vanmorgen laten weten dat hij vorige week het vertrouwen in Vergeer heeft opgezegd.

Bliepjes van Morse zwijgen opgelegd
De voorloper van de elektronische snelweg was niet meer dan een smal elektrisch straatje waarop korte en lange pulsjes geluiden veroorzaakten die elders door een luisteraar konden worden 'vertaald' in letters. Gisteren werd deze straat gesloten, nadat in Ierland officieel de laatste morseboodschap had geklonken.

Singapore: 7 dagen cel voor een redenaar
De Singaporese oppositiepoliticus Chee Soon Juan is vanmiddag door een rechtbank in de stadstaat veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven dagen omdat hij zonder toestemming van de autoriteiten in het openbaar een toespraak heeft gehouden.

Ultrarechts wil Clinton uitschakelen
De serieuze Amerikaanse pers heeft zich in de Lewinsky-affaire niet alleen laten leiden door laag-bij-de-grondse sentimenten, maar is ook blind geweest voor de rol van het omvangrijke netwerk van ultrarechtse Clinton-haters, meent A. Spoor. Organisaties uit het zuiden van de Verenigde Staten hebben vaak openlijk tegen de president gecomplotteerd en lijken pas een eind aan hun intriges te willen maken als zij de president voorgoed hebben uitgeschakeld.

Overname MovieFone
Internetbedrijf America Online (AOL) neemt MovieFone, het grootste filmgidsbedrijf in de VS over voor 388 miljoen dollar (737 miljoen gulden). AOL versterkt met de overname zijn interactieve dienstverlening Digital City waarmee klanten per regio informatie kunnen opzoeken.

Samenwerking Havas en Bertelsmann
Het Franse mediaconcern Havas en de Duitse branchegenoot Bertelsmann richten een gezamenlijke onderneming op voor de verkoop van boeken via Internet. Het bedrijf, BOL France, moet op zijn terrein de grootste worden in het Franse taalgebied. (ANP)

Nokia breidt telefoonnet in China uit
Het Finse telecomconcern Nokia heeft van China opdracht gekregen voor de uitbreiding van een mobiel telefoonnet in de zuidoostelijke provincie Jiangxi. De opdracht is 130 miljoen dollar (252,2 miljoen gulden) waard. Als de uitbreiding voltooid is, kan het net 1,5 miljoen abonnees verwerken, vijfmaal zo veel als nu. (AP)

'Saudische prins wil filmdivisie PolyGram'
De Saudische prins Bin Bandur Abdul Aziz praat met het Canadese concern Seagram over overneming van de resterende belangen van de film- en tv- divisie van PolyGram, zo meldt de Britse zakenkrant Financial Times. Seagram kocht de muziek- en filmproducent PolyGram vorig jaar van Philips voor 10,4 miljard dollar (20 miljard gulden). De filmbibliotheken van PolyGram werden voor in totaal 400 miljoen dollar overgedaan aan het Amerikaanse MGM en het Britse Carlton. Voor de rest van de filmdivisie zal vermoedelijk ook ongeveer 400 miljoen dollar op tafel moeten komen. (ANP)

NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)